|
Tavuklu Börek İçi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98406
Gönderme Tarihi: 20.May.2014
1,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
½ tavuk (haşlanmış ve küçük zar gibi doğranmış)
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 fincan un
30 g margarin
1 su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
½ tatlı kaşığı tuz
½ kahve kaşığı karabiber
Küçük bir tencerede margarini eritip soğanı pembeleştiriniz. Unu ekleyip iki dakika kavurunuz. Sütü katıp karıştırınız. Tavuk etlerini, tuzunu, biberini ve peyniri koyup karıştırın. Soğutup kullanınız.
|
TAVUKLU BÖREK İÇİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79505
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2012
1,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kahve fincanı un
Az tuz ve az karabiber
3,5 kahve fincanı kaynar süt (250 gram)
1 tatlı kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
250 gram haşlanmış tavuk eti, zar gibi doğranmış
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı rende gravyer
1) Küçük bir kuşaneye yağı koyup orta ateşte eritiniz ve unu ilâve ederek karıştırma teliyle dikkatlice karıştırarak 1 dakika kavurunuz.
2) Tuz, biber ve kaynar sütünü ilâve edip iyice karıştırarak 1 dakika pişirip ateşten alınız.
3) Başka bir kuşaneye 1 tatlı kaşığı yağı ve soğanı ilâve ederek orta ateşte karıştırarak 30 saniye öldürünüz.
4) Sonra kıyılmış tavuk etini ve suyu ilâve ediniz.
5) Ağzını kapatarak ağır ateşte suyunu çekmeye bırakarak 3-4 dakika kaynatınız.
6) Sonra ateşten alarak gravyer peynirinin ve yukarıda hazırladığınız sosun hepsini ilâve ederek karıştırınız.
7) Soğuyunca kullanınız.
|
TAVUKLU BÖREK İÇİ |
|
ferah
Aşçı
Kayıt: 06.02.2009
Mesajlar: 15 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33530
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2009
3,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 haşlanmış tavuk but ya da göğsü
1 yumurta sarısı
30 gram margarin (1 1/4 çorba kaşığı)
1 tutam muskat (hindistancevizi)
30 gram un (1/2 kahve fincanı)
1 kahve kaşığı karabiber
250 gram süt (1 bardak)
Tuz
1 Haşlanmış bir tavuğun but ya da göğüsünün yalnız bir tarafını et makinesinden bir defa geçirmek suretiyle kıyma haline getirdikten sonra bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra bir kuşaneye; bir buçuk silme çorba kaşığı margarin üe yarım kahve fincanı da un katarak, karıştırmak suretiyle, un, san bir renk almcaya kadar, orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 4-5 dakika kavurmalı, sonra kavrulmuş bu una, azar azar olmak üzere 1 bardak da sıcak süt katmalı ve bir taraftan da hızlıca karıştırmak suretiyle sütü karışıma yedirmeli ve karışım koyuca mahallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmekte devam etmelidir.
3 Karışım koyu bir kıvjana gelince; buna, 1 adet yumurta sarısı, çekerek bir tarafa bırakmış olduğumuz tavuk, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 tutam muskat ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek iyice karıştırdıktan sonra kabı ateşten almalı, ancak iyice soğuduktan sonra böreklerde kullanılmalıdır.
|
|