| 
 
 
 | 
Tavuklu Bezelye | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72265 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2012 
2,573 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg ayıklanmış bezelye
 
3 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
3 bardak sıcak su
 
 
Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekleyin ve güzelce kavurun. Tuzunu da ilave edin. Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin. Tavuğu suda haşlayın ve irice dograyın. Tencereye ekleyin. 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra da kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Pişirirken bir kere yemeği karıştırın.
  
 | 
TAVUKLU BEZELYE | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73046 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012 
2,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg taze bezelye
 
400 gr but kısmından tavuk kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 demet dereotu
 
1/2 paket (125 gr) margarin
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İnce kıydığımız soğanları, 2 çorba kaşığı margarinde pembeleştirelim.
 
Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini de tencereye ilave edip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayalım.
 
Etler suyunu salıp da çekince, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve yeterince baharatını ilave edip, yumuşayıncaya kadar kavuralım.
 
Bezelyeyi ve yeterince suyunu koyup, iyice pişirelim.
 
Pişmesine yakın ince kıyım dereotunu da ilave dip, biraz daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim.
 
5-10 dakika demlendirip, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Tavuklu Bezelye | 
  | 
kırık bıçak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.04.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107102 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015 
2,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kuşbaşı doğranmış tavukgöğsü
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
600 gram ayıklanmış bezelye
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet defne yaprağı
 
Yarım çay kaşığı şeker ve tuz
 
 
Öncelikle kuşbaşı doğranmış tavuk etinin suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Küp doğranmış sebzeleri içine koyup karıştırın. En son ayıklanmış bezelyeleri ve baharatları içine ilave edip karıştırın. Az su ekleyip yavaş yavaş pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |