| 
 
 
 | 
Tavuklu Ali Nazik | 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75905 
Gönderme Tarihi: 21.May.2012 
4,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patlıcan
 
2 adet kalçalı tavuk but
 
4-5 kaşık yoğurt
 
1 adet domates
 
1 adet sivribiber
 
1 kaşık salça
 
3-4 diş sarımsak
 
3-4 kaşık sıvıyağ ya da tereyağı
 
Bir miktar tuz
 
Bir miktar karabiber
 
Bir miktar kırmızı biber
 
 
Patlıcanlar birkaç yerinden çartalla delinerekpatlicanlar birkac yerinden catalla delinerek ocakta/fırında közlenir. Tavuk butları az tuzlu suda haşlamaya bırakılır. Haşlanan  tavuklar kemiklerinden ayrılıp küçük parçalar  haline getirilir. Tavaya 1 kaşık sıvıyağ konup, küçük küçük doğranmış sivri biber ve domates ilave edilir. Kavrulan malzemeye tuz, karabiber, kırmızı biber ve salça konup sos kıvamına getirilir. Bu karışıma tavuklar katılıp 4-5 dakika daha kavrulup ocak kapatılır.Diğer taraftan soyulan közlenmiş patlıcanlar çatalla ezilip, 2 kaşık yağ konmuş tavada 6-7 dakika karıştırarak kavrulur. Altı kapatılıp içine ezilmiş sarımsak ve yoğurt ilave edilip iyice karıştırılır. Patıcanlı karışım servis tabağına alınıp üzerine soslu hazırladığınız  tavuk yayılır.
 
 
Not:1 Yemeği ısıtmak gerektiğinde üzerine folyo koyup 100c fırına koyabilirsiniz. Patlıcanlar közlenince kararıyorsa içine biraz krema ilave ederek rengini açabilirsiniz.
  
 | 
Tavuklu Alinazik | 
  | 
Eşref Saati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2011 
Mesajlar: 37 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65376 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011 
1,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
1.5 su bardağı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1/2 limonun suyu
 
400 gr. tavuk göğüs eti
 
4 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
Tuz, karabiber, kırmızı biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
İnce doğranmış tavuk etlerini soğanla beraber beş dakika kavurun. Doğranmış sivri biberleri, domatesi ekleyip beş dakika daha pişirin ve baharatlarını ekleyin. Közlenmiş patlıcan, sarımsak ve yoğurdu beraber robottan geçirip tabağa koyun. Üzerine tavuk etlerini koyup servis yapın.
  
 | 
Tavuklu Alinazik | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104315 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2015 
1,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 orta boy patlıcan
 
300 gr yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
500 gr tavuk göğüsü
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Tuz
 
Bir tutam maydanoz
 
4 adet domates
 
4 adet biber
 
 
Patlıcanlar, közlenip, kabukları soyulur. İçerisine bir miktar tuz konup çatal yardımıyla ezilir. Sarımsaklar bi miktar tuzla ezilir yoğurdun içine katılır. Tavuk küp küp doğranıp, kızdırılmış yağda kavrulur. Ocak söndürüldükten sonra tuz, karabiber, pul biber atılıp ( hepsinin miktarı isteğe göre değişebilir) birkaç defa karıştırılır. Servis yapılacak borcama önce patlıcanlar sonra yoğurt ve üstüne tavuklar dökülür. Maydanozlar ince kıyılıp üzerine serpilir.süslemek için domatesler ve biberler közlenir tabağın kenarlarına konur
  
 | 
 
 
 
 
 
 |