|
Tavuk Teriyaki |
 |
necmi usta
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc124284
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2017
1,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.asyagurme.com
3-4 Adet Tavuk Göğüs
1 Adet Havuç, Dilimlenmiş
½ Su Bardağı Teriyaki Sos
½ Su Bardağı Tavuk Suyu
4 Diş Sarımsak, İnce kıyılmış
1 Tatlı Kaşığı Susam Yağı
1 Tatlı Kaşığı Taze Zencefil Rendesi
½ Çay Kaşığı Beyaz Toz Biber
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası, 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış
Servis için:
1 Adet Yeşil Soğan, İnce dilimlenmiş
Siyah Susam
Bir kasede teriyaki sosunu, tavuk suyu, ince kıyılmış sarımsak, zencefil rendesi, beyaz toz biber ve susam yağı ile birlikte iyice çırpın.
Tavukları ve havuçları tencereye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sos karışımını döküp, hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 15'inci dakikanın sonunda tavukları ters çevirin.
Pişen tavukları tencereden çıkarın ve bir çatal yardımıyla didikleyin. Tencerede kalan sosun içine sulandırılmış mısır nişastasını ilave edin ve kıvamı koyulaşana dek yaklaşık 2-3 dakika kaynatın. Ardından didiklediğiniz tavukları tekrar tencereye aktarın ve kısık ateşte 5 dakika kadar ısıtın. Son olarak üzerine ince dilimlenmiş yeşil soğan ve siyah susam taneleri serpiştirip, servis edin.

|
Teriyaki Soslu Tavuk |
 |
piyango
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130887
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2018
1,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk butu (kemiksiz)
4 adet kabak
4 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı elma sirkesi
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı ayçiçekyağı
Tavuk etini iri küpler halinde doğrayın ve unlayın. Kabağı uzunlamasına dörde bölerek dilimleyin. Tavaya ayçiçek yağını koyup, tavuğu kızartın. Daha sonra yağı süzün. Kabağı da tavaya alıp, kapağını kapatın ve kabak yumuşayana kadar pişirin. Tavukları da tavaya alın. Sirke ve soya sosunu karıştırıp, tavaya ilave edin. Tavanın kapağını açıp, sosun koyulaşmasını sağlayın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.

|
Teriyaki Soslu Tavuk |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165990
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2022
336 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim kemiksiz tavuk kalça
Marine için:
Sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
Karabiber
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1–2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı teriyaki sos
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik
Marine için verilmiş malzemeleri karıştırıyoruz, tavukları 20 dakika marine ediyoruz. Bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz. Teriyaki sos ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2023
|
Tavuklu Teriyaki Bowl |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1117 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183312
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2025
10 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk için:
2 adet tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Teriyaki sos için:
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal (veya esmer şeker)
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (yoksa elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı susam yağı (isteğe bağlı)
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta (1 yemek kaşığı suyla açılmış)
Servis için:
Haşlanmış yasemin pirinci (veya sade beyaz pirinç)
Haşlanmış brokoli, havuç ya da edamame
Üzeri için susam ve doğranmış yeşil soğan
Tavukları tuz ve karabiberle tatlandırın, sıvı yağda orta ateşte güzelce soteleyin.
Ayrı bir tavada sos malzemelerini (nişasta hariç) karıştırarak kaynamaya bırakın.
Sos kaynayınca, nişastayı suda çözüp ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırın.
Pişen tavukları sosa ekleyin, sosla bütünleşene kadar birkaç dakika pişirin.
Geniş bir kaseye önce haşlanmış pirinci koyun, üzerine tavukları yerleştirin.
Yanına haşlanmış sebzeleri ekleyin. Üzerine susam ve yeşil soğan serpin.
Sıcak servis edin.

|
|