|
Tavuk Suyuna Arpa Şehriye Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166454
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek kaşığı margarin
1 Çay Bardağı arpa şehriye
1 Çorba Kaşığı domates salçası
1 Su Bardağı tavuk suyu
1 Tatlı Kaşığı nane
5 Su Bardağı su
Margarini eritip salçayı katın ve karıştırın. Arpa şehriyeyi de ekleyip bir müddet kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ekleyip tuzunu ve nanesini de katıp çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin.
|
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156071
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk budu
1 adet kuru soğan
1 adet küçük havuç
1-2 adet domates
1/2 kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı arpa şehriye
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Limon
Tavuk budunu tencereye koyun.
Üzerine 5-6 su bardağı su ekleyin ve haşlayın.
Kaynayınca üzerindeki köpükleri alın.
İçine soğan, tane karabiber ve maydanoz saplarını ekleyin.
Bir müddet de bu şekilde pişirin.
Daha sonra tavuk parçalarını çıkarın.
Etlerini kemiğinden ayırın.
Diğer yandan kuru soğanı yağda kavurun.
Salçasını katın.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ekleyin.
Kapya biber de doğrayın.
Havucu rendeleyin.
Tavuk suyunu süzgeçten geçirin.
Kaynayan suya şehriyeyi atıp pişmeye bırakın.
Şehriyeler yumuşayınca ocağı kapatın.
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin.
Sıcak olarak servis edin.
Limonu ise ister tencereye, isterseniz kaselere sıkabilirsiniz.
Not: Çorbanızı arpa şehriyeden yapabileceğiniz gibi tel şehriyeden de yapabilirsiniz. Çorbanızı tavuk suyundan yapmak hem çorbanızın lezzetini arttıracak hem de faydaları artacaktır. Kış aylarının vazgeçilmez çorbaları içerisinde tavuk suyu olan çorbalardır. Hastalıklarla mücadelenizde size küçümsenmeyecek kadar çok destekte bulunur. Şehriyeli tavuk çorbasını terbiyeli de yapabilirsiniz. Bu şekilde de oldukça lezzetli olan çorbanın, kremalı olanları da çok sevilmektedir.
|
Tavuk Suyuna Arpa Şehriye Çorbası |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75544
Gönderme Tarihi: 06.May.2012
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1/2 adet piliç göğsü
1 su bardağı arpa şehriye
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1/4 paket margarin
Tuz
Karabiber
Piliç etini, dörde böldüğümüz kuru soğan ve 2 litre kadar su ile haşlayalım.
Piliç haşlanınca, suyunu süzüp, ayıralım ve etlerini kemiksiz olarak, ufak ufak didikleyelim.
Margarin yağını tencereye koyup, şehriyeleri ilave edelim. Birazcık kavurduktan sonra, kabuklarını soyup ufak ufak kestiğimiz domatesleri de ilave edip, pişirelim.
Süzdüğümüz tavuk suyunu, tencereye ilave edip, hepsini birden kaynatalım. Şehriyeler pişince, yeterince tuzunu ve karabiberini atıp, didiklediğimiz tavukları da tencereye ilave ederek, bir taşım daha kaynatıp, servis yapalım.
|
|