| 
 
 
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23528 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008 
2,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
 
Kekik
 
Sıvıyağ
 
Limon suyu
 
Tuz
 
 
Tavuk parçalarını şişe geçirin. Etrafını sıvı yağla yağlayınız. Üzerine kekikleri serpin ve tuzlayın. Izgarada kızartın. Servise hazırlayın.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
huysuz ve tatlı kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2010 
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80737 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2012 
2,120 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk kuşbaşı
 
5 adet sivri biber
 
1 adet sarı dolmalık biber
 
4 diş sarımsak  
 
Tuz, karabiber, kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
 
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırıp içlerine atın ve 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri ve sarı dolmalık biberleri irice doğrayın. Şişlere sırayla biber ve tavuk etini dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgara da pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.
  
 | 
Tavuk Şişler | 
  | 
Ataol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95776 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014 
2,036 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk kuşbaşı
 
5 çorba kaşığı yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
6 adet minik domates
 
4 adet defneyaprağı
 
3 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı süt
 
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
 
 
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı, defneyaprağı, iri doğranmış biber, yoğurt ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırtıp içlerine atın ve 35 dakika dinlendirin. Şişlere sırayla biber, defneyaprağı, domates ve tavuk etini dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgarada pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
tavşan yürek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2012 
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84007 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012 
2,026 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kuşbaşı tavuk eti
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı kekik
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çorba kaşığı sirke
 
 
Bir kabın içinde kırmızıbiberi, kekiği, sirkeyi ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş suyu sıkılmış soğanın suyunu da içine ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımın içine küçük doğranmış tavuk etlerini ilave ederek üzerini kapatın. 1 saat kadar bu terbiyenin içinde bekletin. Daha sonra şişlere geçirin ve az yağlı tavada çevirerek pişirin. İstenirse ızgarada da pişirebilirsiniz. Yanında lavaj ekmeklerle ve salatayla servis yapılabilir.
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
şirin şentürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106968 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2015 
1,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
 
250 gr tavuk kalça eti
 
1 adet soğan suyu
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
8 adet sivri biber
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı şirke
 
Karabiber, kırmızıbiber, kekik, tuz
 
 
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, zeytinyağı, çiğ krema, soğan suyu ve sirkeyle karıştırın. Etleri 15 dakika bu sosta bekletin. Tavuk etlerini şişlere dizin, istenirse mangalda ya da tavada istenirse yağda pişirin. Sonra baharatlayın, yanına soğan salatası yapıp birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
ju ju 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2014 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134974 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2018 
838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tavuk göğsü
 
1 diş sarımsak
 
1 kaşık salça
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı biber
 
 
Tavuk etimizi yıkayıp kuşbaşı dilimliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz. Sarımsağı tavuğumuzun üzerine rendeliyoruz. Tuz, salça, sıvı yağ ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz ve buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra dolaptan çıkarıp tek tek çöp şişlerimize diziyoruz. Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz ve şişlerimizi tavaya alıp orta ateşte hertarafını kızartıyoruz ve servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152548 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
531 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
2 adet tavuk göğüs eti 
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
 
2-3 çorba kasığı süt 
 
1,5 çay kaşığı tuz 
 
1 çay kaşığı kekik 
 
Alüminyum folyo 
 
Tahta şişler 
 
 
Tavuk göğüs etleri yıkanıp küçük kareler şeklinde doğranır. 
 
Zeytinyağı, süt, pul biber, tuz ve kekikle karıştırılıp tavukların üzerine dökülür.
 
Bu terbiye içerisinde tavuk göğüs etleri bir saat kadar buzdolabında bekletilir.
 
Şişlerin her birine sıralı hâlde tavuk göğüs eti, domates ve biber dilimleri dizilir.
 
Şişlerin sap kısımları alüminyum folyo ile sarılır.
 
220 derece fırında veya ızgara üzerinde pembeleşinceye kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156760 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021 
473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
2 diş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
2 adet domates
 
2 adet çarliston biber
 
 
Öncelikle 500 gr. tavuk göğsü etimizi alıyoruz ve küp küp doğramaya başlıyoruz.
 
Doğradığımız tavuk göğsü etimizin üzerine iki diş sarımsağımızı alıp rendeliyoruz.
 
Arkasından tavuk şiş tarifimize lezzet katacak olan iki çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı kekik malzememizi de ilave ediyoruz.
 
Bir tatlı kaşığı pul biber ilave edip yarım çay kaşığı da karabiber ilave ettikten sonra baharat ilavelerimizi tamamlamış oluyoruz.
 
Son olarak ta bir yemek kaşığı zeytinyağımızı doğranmış tavuk ve diğer malzemelerimizin üzerine ilave ediyoruz ve doğranmış tavuklarımızla birlikte ilave ettiğimiz bütün malzemeleri birlikte karıştırıyoruz.
 
Karıştırmış ve sosa bulamış olduğumuz doğranmış tavuklarımızı alıp doğrayıp hazırlamış olduğumuz iki adet domates ve iki adet çarliston biber ile birlikte sırayla şişlere dizmeye başlıyoruz.
 
Şişlerimize sosladığımız tavuk domates ve biberden oluşan malzemelerimizi dizdikten sonra tavuk çöp şişleri ızgaraya yerleştiriyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
 
Tavuk şişleri fırında da pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172598 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023 
341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1.5 kg tavuk but, kemiksiz
 
200 ml zeytinyağı
 
50 g yoğurt 
 
60 g biber salçası, tatlı
 
1½ tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
6 adet küçük boy domates 
 
6 adet sivri yeşilbiber 
 
6 adet tırnaklı pide
 
 
Tavuk but etini ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.
 
Zeytinyağı, yoğurt, salça, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın ve dinlendirin. 
 
Terbiye edilmiş tavuk etlerini şişlere dizerek köz halindeki ateşte çevirerek 15 dakika pişirin.
 
Domates ve biberleri şişe saplayarak közde pişirin.
 
Pişen tavuk şişleri servis tabağına alın. Pişmiş domates, biber ve tırnaklı pide ile birlikte servis edin.
 
 
Not: Tavuk şiş, şiş kebabın tavuk eti ile yapılanı gibi düşünülse de terbiyesinde zeytinyağı, salça ve yoğurt olmasıyla farklılaşır. Terbiye içinde bekleyen tavuk son derece lezzetli olur. Çok kurutmadan ama içi asla çiğ kalmayacak şekilde suyunu kaybetmeden pişirmek maharet ister.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159078 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021 
322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram tavuk pirzola
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
4-5 diş sarımsak
 
Kimyon
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Sıvı yağ, salça, yoğurt, sarımsak, tuz ve baharatları bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
 
Daha sonra etleri kuşbaşından biraz iri doğrayın ve hazırladığınız sos ile güzelce karıştırın.
 
2 saat kadar dinlenmesi için etleri buzdolabına kaldırın.
 
Daha sonra dinlendirdiğiniz etleri şişe dizin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
 
Şişlerinizi fırında 180 derecede ara ara çevirerek pişirin.
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182941 
Gönderme Tarihi: 08.May.2025 
64 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü (veya tavuk butu, tercihinize göre)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon suyu
 
3 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı yoğurt (isteğe bağlı, tavuk etinin daha yumuşak olmasını sağlar)
 
 
Tavuk göğsünü veya butlarını kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.
 
Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve kimyonu karıştırın. Eğer yoğurt kullanıyorsanız, onu da ekleyin. Tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip, iyice karıştırarak tüm tavukları marinadın içine bulayın.
 
Karıştırdığınız tavukları en az 30 dakika (tercihen 2-3 saat) buzdolabında bekletin. Böylece baharatlar tavuğa iyice işleyecektir.
 
Marine ettiğiniz tavukları şişlere geçirin. Aralarına sebze eklemek isterseniz, örneğin soğan, biber ve domates dilimleri de şişe dizilebilir.
 
Şişleri ızgarada veya mangalda pişirebilirsiniz. Orta ısılı bir ızgarada tavuklar altın rengini alana kadar, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ara ara çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
 
Şiş tavukları sıcak servis yapın, yanında pilav, salata veya lavaş ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şiş | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182779 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2025 
43 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın. Yoğurt, zeytinyağı, tuz, pul biber, kekik ve limon suyunu karıştırın. Tavukları bu karışıma ekleyip, 1-2 saat marinette bekletin. Şişlere tavukları dizip, ızgarada veya tavada pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |