| 
 
 
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Havva Aytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2008 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22889 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008 
6,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
 
 
750 gr bonfile tavuk eti
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 su bardağı un
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı mısır özü yağı
 
100 gr tereyağı
 
Bir miktar kaşar peyniri
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Tavuk bonfile eti, incelmesi için ortasından yanlamasına ikiye ayrılır. Et döveceği ya da başka sert bir şey ile kalın kalmaması için iyice dövülür. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Rendenin ince tarafı ile kaşarlar rendelenir ve tavuk etinin ortasına yerleştirilir. Kaşar peynirli tavuk eti önce iyice un ve galeta ununa, daha sonra da önceden hazırlanmış çırpılmış yumurtaya batırılarak teflon tavada, mısır özü yağında orta ateşte çevrilerek kızartılır. Kızartılmış etlerin üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Patates, domates ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Döner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5147 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006 
5,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250'şer gramlık 2 parça
 
tavuk göğsü 2 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 kase un
 
1 kase mısır unu
 
4 diş sarımsak
 
Sıvıyağ
 
Kekik, pulbiber Tuz, karabiber
 
 
Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Dereotu ve maydanozu büyük bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve pulbiberi ekleyip çırpın. Un, yumurtalı karışım ve mısır ununu düz tabaklara alın. Tavuk etlerini önce una sonra yumurtalı karışıma ardından da mısır ununa bulayın. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kalan 2 diş sarımsağı pembeleştirin. Tavuk paneleri tavaya alıp çevirerek kızartın. Kevgirle yağdan çıkarıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Tavuk Şinitsel için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "krema" tarafından gönderildi. 25.04.2018
  
 | 
Tavuk Şnitsel | 
  | 
napolitan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2011 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77344 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2012 
5,503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr dövülmüş tavuk göğsü
 
2 çay bardağı galeta unu
 
3 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
Tuz, karabiber
 
Kızartma için sıvıyağ ya da tereyağı
 
 
Çok ince dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya, ardından da galeta ununa bulayıp kızartın. Kızaran şnitzellerin üzerine limon dilimleri ve tereyağı sürerseniz daha da lezzetli olacaktır. Yanında salatayla servis yapabilirsiniz.
  
 | 
TAVUK ŞNİTZEL | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58025 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010 
2,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk gögsü
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı soda
 
tuz
 
karabiber
 
panelemek için:
 
un
 
galeta unu
 
garnitürü için:
 
brokoli
 
karnıbahar
 
sosu için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
yarım limon
 
1 su bardağı krema
 
tuz
 
 
Tavuk gögüs etini ince ince kesip fileto haline getirin. Bir kapta sütü, sodayı, tuz ve karabiberi karıştırıp etleri içine yatırıp en az 1 saat bekletin. Daha sonra etleri bu sostan çıkartıp önce una daha sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayıp yağda kızartın. Yanına brokoli ve karnıbaharları haşlayın veya buharda pişirin. Sosu için kremayı kaynatın. İçine hardal ve tereyağını ekleyin. Son olarak limon ve tuz ekleyip sebzelerin üzerine dökün.Sebzelerin kenarına da kızarmış tavuk etlerini dizerek sıcak servis yapın.
  
 | 
Tavuk Şnitzel | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54315 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010 
2,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
750 gr. tavuk bifteği
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
2 yumurta
 
1/4 limon suyu
 
5-6 çorba kaşığı un
 
5-6 çorba kaşığı galeta unu
 
tuz
 
karabiber
 
Kabak püresi için (arzuya göre)
 
4 orta boy kabak
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
1/2 demet dereotu
 
tuz
 
 
Tavuk bifteklerine fırça yardımıyla arkalı önlü limon suyu sürerek tuz ve karabiber serpelim. Biftekleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda ve hafif ateşte, arkalı önlü, biftekler altın sarısı renk alana dek kızartalım ve kâğıt mutfak havlusu üzerine alalım. Bu arada arzuya göre püreyi hazırlayalım. Kabakları tavla zarı iriliğinde doğrayarak bir tencereye alalım. 1/2 çay bardağı su ekleyerek kabaklar yumuşayana dek haşlayıp süzgece alalım, suyunu iyice süzelim. Kabakları ezerek içine dövülmüş sarımsakları, süzme yoğurdu, mayonezi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve üzerine dereotu serperek şnitzelle birlikte servis yapalım.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132233 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2018 
2,425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
Tuz
 
Karabiber
 
Toz biber
 
Kimyon
 
Sosu için:
 
2 yumurta
 
1 şişe maden suyu
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı galeta unu
 
1 diş ezilmiş sarımsak
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Tavuk güğsü ince flato olarak kesilir.
 
Tuz, karabiber, toz biber ve kimyon karıştırılır, tavuk flatoları bu baharatlara bulanır. Buzdolabında bir saat bekletilir.
 
Bir kaba yumurtalar kırılır, çırpılır, üzerine maden suyu, un, galeta unu, ezilmiş bir diş sarımsak ve tuz konarak çırpılır.
 
Dinlenen tavuk fletoları bu sosa batırılarak, kızgın yağda kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
bereket dede 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74886 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
2,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg fileto dilimlenmiş tavuk göğsü
 
1 tatlı kaşık kekik
 
1 tatlı kaşığı köri
 
2 yumurta
 
Bir miktar galeta unu
 
Bir miktar un
 
 
Yumurtaları yayvan bir tabağa kırın. İçine köri, kekik, karabiber ve tuzu ekleyip çırpın. Daha sonra tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa her iki tarafına bulayın.Tavaya az miktarda yağ koyup ısıtın. Hazırladığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızarana kadar pişirin.
  
 | 
ŞİNİTZEL | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73781 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012 
2,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet şinitzel
 
Tuz
 
2 çorba kaşığı un
 
1 yumurta
 
30 gr. galeta unu
 
50 gr. margarin
 
4 limon dilimi
 
maydanoz
 
 
Şinitzelieri hafif dövün. Tuz, serpin. Teker teker önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonunda galeta ununa batırın. Geniş bir tavada margarini kızdırın. Şinitzelieri her bir yüzü 4'er dakika olmak üzere kızartın. Servis tabağına alın. Limon dilimlerini üzerine yerleştirin. Limonların üzerine de doğranmış maydanoz serpin.
  
 | 
Tavuk Şinitsel | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105312 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2015 
2,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kaşık margarin
 
24 adet şizintel
 
1 adet soğan
 
4 adet domates
 
2 bardak un
 
3 diş sarmısak
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
15 adet mantar
 
5 adet biber
 
1 tutam karabiber pul biber tuz
 
Yarım demet maydonoz
 
 
Tavuklara, tuz, karabiber, kırmızı biber ve limon suyu eklenerek karıştırılır. Daha sonra una batırılarak, kenarları alınır. Bir tavaya 1 çay bardağı yağ konup, kızdırıldıktan sonra tavuklar kızartılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra, başka bir tavada 3 kaşık margarin eritilerek içine soğan, sarımsak, biber ve mantarlar eklenip, kavrulur. Tam anlamıyla sotelenen malzemelere, domates, tuz ve baharatlar da eklenir, böylece pişirme işlemi tamamlanır. Hazırlamış oldupumuz sos, servis tabağının altına alındıktan sonra, üzerine tavuklar dizilir. Tavukların üzerine de, yağda yaktığımız pulbiberler gezdirilir. Son olarak ince kıyılmış maydanozlarla veya zeytin dilimleriyle süslenip, servis edilir.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
ibibik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74925 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012 
2,348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça tavuk göğsü (dövülmüş)
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Yumurtalari bir kapta çirpin, tavuklari önce una, yumurtaya ve galeta ununa batirin. Tavaya sivi yagi koyun kizgin yagda kizartin.
  
 | 
TAVUK ŞİNİTZEL | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70208 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011 
2,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kilo tavuk göğüs eti
 
2 yumurta
 
Galeta unu
 
Un
 
Karabiber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Tavuk göğüs etlerini enlemesine incecik kesin veya hafifçe dövün. Etlerin üzerine tuz ve baharatlarını serpin. Derince bir kâsede 2 adet yumurtayı çırpma teli ile iyice çırpın, un ve galeta ununu ayrı tabaklara koyun. İncelttiğiniz göğüs etlerini önce una, sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın. Teflon tavaya (yarım fincan kadar) sıvı yağ koyup hafifçe kızdırın.hazırladığınız şinitzelleri kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın. Şinitzelleri kağıt havlu üzerinde biraz beklettikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
Tavuk Şnitzel | 
  | 
Yurdal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2011 
Mesajlar: 61 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71195 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011 
2,169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg tavuk göğsü
 
3 yemek kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı galeta unu
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
 
Tavuk göğüsleri boydan boya kesilir.her iki tarafı da tuzlanır önce una sonra yumurtaya batırılır. Sonra da galeta ununa batırılır. Kızgın sıvıyağda her iki tarafı da pişerek kızartılır.
  
 | 
Tavuk Şinitsel | 
  | 
merdan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2013 
Mesajlar: 35 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100294 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2014 
2,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk göğüs eti
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk göğüslerini kemiksiz olarak ince ince 6 parçaya bölüp çok ince bir şekilde dövün. Daha sonra önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayıp hazırlayın. Yağsız bir tavaya tereyağını koyup bir miktarda sıvı yağ dökün ve kızdırın. Hazırladığınız tavuk etlerinin iki yüzünü güzelce pişirin. Püreyle birlikte ya da yoğurtlu semizotuyla ikram edilebilir.
  
 | 
Şinitzel | 
  | 
pir 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.07.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Lefkoşa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109997 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2015 
2,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş tavukgöğsü
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
1 adet soğan, havuç, kabak, patates
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
 
Öncelikle dövülmüş tavuk göğüs etlerini bir miktar sütte ya da ayranda 30 dakika kadar marine ederseniz çok daha lezzetli olacaktır ama aceleniz varsa buna gerek kalmaz. İnce dövülmüş tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayın. Bu şekilde hazırlanmış tavuk etlerini erimiş tereyağı ve zeytinyağında iki yüzünü 4 dakika kadar pişirin. Bu arada sebzeleri uzun ince bir şekilde doğrayın. Fırın tepsisine tüm sebzeleri yerleştirin. Sebzeleri 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirilebilen sebzelerle şinitzeli servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Bu arada üzerine mutlaka limon dilimi yerleştirip suyunu bir miktar ezin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
altmışdokuzlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129672 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2017 
1,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sagliklitavuk.org
 
 
500 gr  8 adet hafif dövülmüş tavuk şinitzel
 
1,5 su bardağı galeta unu
 
1 su bardağı un (çok amaçlı un)
 
2 adet yumurta
 
1  1,5 su bardağı sıvı yağ
 
 
Tavuk etlerini önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın.
 
Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın.
 
Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın ve buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın.
 
Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın. Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
 
Servis tabağına alın, istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
minimor 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137157 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2018 
959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sek.com.tr
 
 
4 dilim inceltilmiş tavuk göğüs eti
 
1 adet dolmalık kırmızı biber
 
1 adet dolmalık sarı biber
 
1 adet sivri biber
 
5 yemek kaşığı un (100 g)
 
6-7 yemek kaşığı galeta unu (100 g)
 
3 yumurta
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
 
10-12 adet taze küçük patates
 
5 yemek kaşığı tepeleme SEK
 
Quark Sade (150 g)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
Tuz, karabiber
 
1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz)
 
 
Patatesli garnitür için 100 g SEK Quark Sadeyi, zerdeçalı, zeytinyağını, tuzu, taze çekilmiş kara biberi karıştırın. Taze patatesleri iyice yıkayın. Kabuğunu soymadan enine veya boyuna ikiye kesip hazırladığınız sosla karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine aktarıp 190 ºCye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Şinitzel için biberleri çok ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Yumurtaları tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çırpın. Tavuk etlerini kızartmak için bir dilimi elinize alın. Her tarafını önce una bulayıp fazla un varsa silkeleyin, sonra çırpılmış yumurtaya, en son biberli galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Tavuk etleri bitene dek aynı işleme devam edin. Patatesler pişince fırından alın, kıyılmış yeşilliklerle ve kalan 50 g SEK Quark Sade ile birlikte karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, patatesli garnitür ile birlikte hemen servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
nöbet şekeri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135209 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2018 
958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça dövülmüş tavuk göğsü
 
2 su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 adet limon
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Yumurtaları bir kapta çırpın tuzu karabiberi ve kırmızıbiberi de isteğinize göre ekleyin, karıştırın, tavuk göğüslerini önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın. Tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra tavukları kızartın. Tabağın kenarına limon dilimleri ve yeşillikler koyarak servis yapın.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Kamer Baba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143208 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
Yarım su bardağı un
 
Yarım su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
Köri
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kızartmak için
 
Sıvı yağ
 
 
Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun. Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.
 
Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın. Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152857 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020 
682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
5 parça şinitzel olarak dilimlenmiş tavuk göğsü
 
Galeta unu
 
2 yumurta
 
Yarım su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Baharatlar
 
1,5 su bardağı mısır özü yağı
 
 
Tavuk şinitzel için öncelikle şinitzellik dilimlenen tavuk göğüslerini hazırladığımız yumurta ve baharat karşımınına batırıyoruz. Daha sonra galete ununa buladıktan sonra tavada kızdırılmış ayçiçek yağında 5-6 dakika kızarttıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152556 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
500 g tavuk göğsü 
 
2 adet yumurta 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı 
 
1 su bardağı galeta unu 
 
1 fincan kaşar peyniri rendesi 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Tavuğun göğsü yaklaşık 1 cm kalınlıkta enine dilimlenir.
 
Dilimlenen etler iyice dövülerek yumuşatılır. Üzerlerine tuz serpilir.
 
Yumurtalar bir kap içerisinde çatalla çırpılır.
 
Bir tabağın içerisine kaşar peyniri rendesi hazırlanır.
 
Etler önce kaşar peyniri rendesine, sonra da yumurta ve en son galeta ununa bulanır.
 
Sıvı yağ bir tavaya konulup kızdırılır.
 
Tavuk göğüs etleri yavaşça yağ içerisine konularak altı üstü kızartılır.
 
Sıcakken üzerine bir parça tereyağı konulur.
 
Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |