| 
 
 
 | 
ŞİNİTZEL | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73781 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012 
2,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet şinitzel
 
Tuz
 
2 çorba kaşığı un
 
1 yumurta
 
30 gr. galeta unu
 
50 gr. margarin
 
4 limon dilimi
 
maydanoz
 
 
Şinitzelieri hafif dövün. Tuz, serpin. Teker teker önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonunda galeta ununa batırın. Geniş bir tavada margarini kızdırın. Şinitzelieri her bir yüzü 4'er dakika olmak üzere kızartın. Servis tabağına alın. Limon dilimlerini üzerine yerleştirin. Limonların üzerine de doğranmış maydanoz serpin.
  
 | 
Tavuk Şnitzel | 
  | 
Yurdal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2011 
Mesajlar: 61 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71195 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011 
2,169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg tavuk göğsü
 
3 yemek kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı galeta unu
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
 
Tavuk göğüsleri boydan boya kesilir.her iki tarafı da tuzlanır önce una sonra yumurtaya batırılır. Sonra da galeta ununa batırılır. Kızgın sıvıyağda her iki tarafı da pişerek kızartılır.
  
 | 
TAVUK ŞİNİTZEL | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70208 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011 
2,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kilo tavuk göğüs eti
 
2 yumurta
 
Galeta unu
 
Un
 
Karabiber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Tavuk göğüs etlerini enlemesine incecik kesin veya hafifçe dövün. Etlerin üzerine tuz ve baharatlarını serpin. Derince bir kâsede 2 adet yumurtayı çırpma teli ile iyice çırpın, un ve galeta ununu ayrı tabaklara koyun. İncelttiğiniz göğüs etlerini önce una, sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın. Teflon tavaya (yarım fincan kadar) sıvı yağ koyup hafifçe kızdırın.hazırladığınız şinitzelleri kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın. Şinitzelleri kağıt havlu üzerinde biraz beklettikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
TAVUK ŞNİTZEL | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58025 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010 
2,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk gögsü
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı soda
 
tuz
 
karabiber
 
panelemek için:
 
un
 
galeta unu
 
garnitürü için:
 
brokoli
 
karnıbahar
 
sosu için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
yarım limon
 
1 su bardağı krema
 
tuz
 
 
Tavuk gögüs etini ince ince kesip fileto haline getirin. Bir kapta sütü, sodayı, tuz ve karabiberi karıştırıp etleri içine yatırıp en az 1 saat bekletin. Daha sonra etleri bu sostan çıkartıp önce una daha sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayıp yağda kızartın. Yanına brokoli ve karnıbaharları haşlayın veya buharda pişirin. Sosu için kremayı kaynatın. İçine hardal ve tereyağını ekleyin. Son olarak limon ve tuz ekleyip sebzelerin üzerine dökün.Sebzelerin kenarına da kızarmış tavuk etlerini dizerek sıcak servis yapın.
  
 | 
Tavuk Şnitzel | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54315 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010 
2,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
750 gr. tavuk bifteği
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
2 yumurta
 
1/4 limon suyu
 
5-6 çorba kaşığı un
 
5-6 çorba kaşığı galeta unu
 
tuz
 
karabiber
 
Kabak püresi için (arzuya göre)
 
4 orta boy kabak
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
1/2 demet dereotu
 
tuz
 
 
Tavuk bifteklerine fırça yardımıyla arkalı önlü limon suyu sürerek tuz ve karabiber serpelim. Biftekleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda ve hafif ateşte, arkalı önlü, biftekler altın sarısı renk alana dek kızartalım ve kâğıt mutfak havlusu üzerine alalım. Bu arada arzuya göre püreyi hazırlayalım. Kabakları tavla zarı iriliğinde doğrayarak bir tencereye alalım. 1/2 çay bardağı su ekleyerek kabaklar yumuşayana dek haşlayıp süzgece alalım, suyunu iyice süzelim. Kabakları ezerek içine dövülmüş sarımsakları, süzme yoğurdu, mayonezi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve üzerine dereotu serperek şnitzelle birlikte servis yapalım.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Havva Aytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2008 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22889 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008 
6,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
 
 
750 gr bonfile tavuk eti
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 su bardağı un
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı mısır özü yağı
 
100 gr tereyağı
 
Bir miktar kaşar peyniri
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Tavuk bonfile eti, incelmesi için ortasından yanlamasına ikiye ayrılır. Et döveceği ya da başka sert bir şey ile kalın kalmaması için iyice dövülür. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Rendenin ince tarafı ile kaşarlar rendelenir ve tavuk etinin ortasına yerleştirilir. Kaşar peynirli tavuk eti önce iyice un ve galeta ununa, daha sonra da önceden hazırlanmış çırpılmış yumurtaya batırılarak teflon tavada, mısır özü yağında orta ateşte çevrilerek kızartılır. Kızartılmış etlerin üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Patates, domates ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Döner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5147 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006 
5,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250'şer gramlık 2 parça
 
tavuk göğsü 2 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 kase un
 
1 kase mısır unu
 
4 diş sarımsak
 
Sıvıyağ
 
Kekik, pulbiber Tuz, karabiber
 
 
Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Dereotu ve maydanozu büyük bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve pulbiberi ekleyip çırpın. Un, yumurtalı karışım ve mısır ununu düz tabaklara alın. Tavuk etlerini önce una sonra yumurtalı karışıma ardından da mısır ununa bulayın. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kalan 2 diş sarımsağı pembeleştirin. Tavuk paneleri tavaya alıp çevirerek kızartın. Kevgirle yağdan çıkarıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Tavuk Şinitsel için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "krema" tarafından gönderildi. 25.04.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 |