| 
 
 
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183586 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2025 
167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince tavuk göğsü
 
1 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1,5 su bardağı galeta unu (veya ekmek kırıntısı)
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı veya mısırözü yağı)
 
 
Tavukları streç film arasında döverek inceltin. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpin.
 
Tavukları önce una bulayın, fazla ununu silkeleyin. Ardından çırpılmış yumurtaya batırın.
 
Son olarak galeta ununa bulayın. Her tarafının iyice kaplandığından emin olun.
 
Geniş bir tavada bol yağ kızdırın. (Yağın iyice ısındığından emin olun; un tanesi atınca hemen kızarıyorsa tamamdır)
 
Şinitzelleri altın sarısı renk alana kadar iki taraflı kızartın. (Her yüzü yaklaşık 2-3 dakika)
 
Kızaran şinitzelleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı süzdürün.
 
Şinitzel limonla süslenebilir, yanına patates püresi, kızarmış patates veya salata ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şinitzel | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183475 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2025 
107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş dana eti ya da tavuk göğsü
 
1 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1,5 su bardağı galeta unu
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ (veya tereyağı)
 
 
Dana ya da tavuk etini streç film arasında döverek inceltin. Her bir parçanın yaklaşık yarım santimetre kalınlığında olmasına dikkat edin.:
 
Hazırladığınız etlerin her iki yüzeyini tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Üç ayrı tabağa sırayla şu malzemeleri yerleştirin:
 
Birinci tabağa unu,
 
İkinci tabağa çırpılmış yumurtaları,
 
Üçüncü tabağa galeta ununu koyun.
 
Her bir eti önce una, ardından yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Fazlalıkları hafifçe silkeleyerek temizleyin.
 
Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve iyice kızdırın. Şinitzelleri tavaya yerleştirerek her iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar, ortalama 2-3 dakika pişirin.
 
Kızaran şinitzelleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Dilerseniz yanında limon dilimi, patates kızartması ya da salata ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şnitzel | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177894 
Gönderme Tarihi: 24.May.2024 
245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
 
Un
 
Ekmek kırıntıları
 
Yumurta
 
Hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
Bitkisel yağ
 
 
Tavuk göğsünü bir plastik torba veya iki parça plastik örtü arasına yerleştirin. Et tokmağı kullanarak tavuğu yaklaşık 1/4 inç kalınlığında inceltin. Tavuk göğsünü tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Üç ayrı tabakta un, çırpılmış yumurta (hardal ile tatlandırılmış) ve ekmek kırıntıları (tuz ve karabiberle tatlandırılmış) hazırlayın.
 
Her bir tavuk parçasını önce una, sonra yumurtaya ve en son ekmek kırıntılarına bulayın, fazla malzemeleri silkeleyerek.
 
Orta-yüksek ateşte bir tavada yağı ısıtın. Yağ yeterince sıcak olduğunda, tavuğu tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın kahverengi olana kadar kızartın (yaklaşık 2-3 dakika her tarafı için).
 
Kızartılan tavuk şnitzellerini kağıt havlularla kaplı bir tabağa aktarın ve fazla yağı emmelerine izin verin.
 
Servis etmeden önce üzerine limon dilimleri veya isteğe bağlı olarak taze otlarla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177430 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2024 
287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 parça kemiksiz fileto tavuk göğsü
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
2 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle tavuk etlerini satın alırken, kasabınızdan fileto şeklinde isteyin veya kendiniz döverek inceltin. Yumurta sarılarını çok az suyla çırpın. Ayrı bir kasede un, tuz ve karabiberi kuru olarak karıştırın. Üçüncü kaseye galeta ununu alın. Tavukların iki yüzünü önce una ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın. Tüm tavuklara sırası ile aynı işlemi uygulayın. Kızgın yağda iyice kızarana kadar pişirin. Yanına fırında baharatlı patates ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şnitzel | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167410 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022 
250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
6 adet tavuk göğüs ya da piliç bonfile
 
3 yumurta
 
Un
 
Galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
Yıkadığınız tavuk etlerini süzdürün. Onlar süzülürken yumurtayı baharatlarla çırparak hazırlayın. 2 genişçe tabağa galeta unu ve beyaz un koyun. Kızartma tavanıza sıvı yağ koyup kızdırın. Tavukları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayarak kızgın yağa bırakın. Nar gibi kızarana kadar pişirin. Bu sırada patates kızartması görevini çocuklardan birine verebilirsiniz.
 
 
Not: Un ve galeta ununun içine farklı baharatlar da katabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 22.05.2025
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167371 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2022 
349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet fileto tavuk göğsü
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
Kaplaması için:
 
5 yemek kaşığı un
 
2 adet büyük boy yumurta
 
1 tatlı kaşığı hardal (opsiyonel)
 
1,5 su bardağı galeta unu
 
Kızartmak için:
 
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
 
 
Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
 
Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin.
 
Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
 
Yumurtaları hardalla birlikte geniş bir kasede çırpın.
 
Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
 
Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın.
 
Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın.
 
Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın.
 
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri dilediğiniz gibi servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
maskeli 
Yamak 
 
  
Kayıt: 08.07.2020 
Mesajlar: 7 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155920 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2021 
328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 parça şinitzellik tavuk eti
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı ekmek kırıntısı
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Şinitzellik olarak kasabınızdan aldığınız etlerin üzerine çatal ile delikler açın ve ve bir gece önceden süte yatırın. Eğer vaktiniz yoksa süte 1 saat kadar da yatırabilirsiniz.
 
Daha sonra etleri bir tabağa çıkarın ve her tarafını una bulayın. Una buladığınız etleri önce yumurtaya ardından da ekmek kırıntısına bulayıp tereyağında kızartın.
 
Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152857 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020 
682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
5 parça şinitzel olarak dilimlenmiş tavuk göğsü
 
Galeta unu
 
2 yumurta
 
Yarım su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Baharatlar
 
1,5 su bardağı mısır özü yağı
 
 
Tavuk şinitzel için öncelikle şinitzellik dilimlenen tavuk göğüslerini hazırladığımız yumurta ve baharat karşımınına batırıyoruz. Daha sonra galete ununa buladıktan sonra tavada kızdırılmış ayçiçek yağında 5-6 dakika kızarttıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152556 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
500 g tavuk göğsü 
 
2 adet yumurta 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı 
 
1 su bardağı galeta unu 
 
1 fincan kaşar peyniri rendesi 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Tavuğun göğsü yaklaşık 1 cm kalınlıkta enine dilimlenir.
 
Dilimlenen etler iyice dövülerek yumuşatılır. Üzerlerine tuz serpilir.
 
Yumurtalar bir kap içerisinde çatalla çırpılır.
 
Bir tabağın içerisine kaşar peyniri rendesi hazırlanır.
 
Etler önce kaşar peyniri rendesine, sonra da yumurta ve en son galeta ununa bulanır.
 
Sıvı yağ bir tavaya konulup kızdırılır.
 
Tavuk göğüs etleri yavaşça yağ içerisine konularak altı üstü kızartılır.
 
Sıcakken üzerine bir parça tereyağı konulur.
 
Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
Kamer Baba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143208 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
Yarım su bardağı un
 
Yarım su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
Köri
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kızartmak için
 
Sıvı yağ
 
 
Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun. Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.
 
Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın. Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
minimor 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137157 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2018 
959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sek.com.tr
 
 
4 dilim inceltilmiş tavuk göğüs eti
 
1 adet dolmalık kırmızı biber
 
1 adet dolmalık sarı biber
 
1 adet sivri biber
 
5 yemek kaşığı un (100 g)
 
6-7 yemek kaşığı galeta unu (100 g)
 
3 yumurta
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
 
10-12 adet taze küçük patates
 
5 yemek kaşığı tepeleme SEK
 
Quark Sade (150 g)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
Tuz, karabiber
 
1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz)
 
 
Patatesli garnitür için 100 g SEK Quark Sadeyi, zerdeçalı, zeytinyağını, tuzu, taze çekilmiş kara biberi karıştırın. Taze patatesleri iyice yıkayın. Kabuğunu soymadan enine veya boyuna ikiye kesip hazırladığınız sosla karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine aktarıp 190 ºCye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Şinitzel için biberleri çok ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Yumurtaları tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çırpın. Tavuk etlerini kızartmak için bir dilimi elinize alın. Her tarafını önce una bulayıp fazla un varsa silkeleyin, sonra çırpılmış yumurtaya, en son biberli galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Tavuk etleri bitene dek aynı işleme devam edin. Patatesler pişince fırından alın, kıyılmış yeşilliklerle ve kalan 50 g SEK Quark Sade ile birlikte karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, patatesli garnitür ile birlikte hemen servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
nöbet şekeri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135209 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2018 
958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça dövülmüş tavuk göğsü
 
2 su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 adet limon
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Yumurtaları bir kapta çırpın tuzu karabiberi ve kırmızıbiberi de isteğinize göre ekleyin, karıştırın, tavuk göğüslerini önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın. Tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra tavukları kızartın. Tabağın kenarına limon dilimleri ve yeşillikler koyarak servis yapın.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132233 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2018 
2,425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
Tuz
 
Karabiber
 
Toz biber
 
Kimyon
 
Sosu için:
 
2 yumurta
 
1 şişe maden suyu
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı galeta unu
 
1 diş ezilmiş sarımsak
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Tavuk güğsü ince flato olarak kesilir.
 
Tuz, karabiber, toz biber ve kimyon karıştırılır, tavuk flatoları bu baharatlara bulanır. Buzdolabında bir saat bekletilir.
 
Bir kaba yumurtalar kırılır, çırpılır, üzerine maden suyu, un, galeta unu, ezilmiş bir diş sarımsak ve tuz konarak çırpılır.
 
Dinlenen tavuk fletoları bu sosa batırılarak, kızgın yağda kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
altmışdokuzlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129672 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2017 
1,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sagliklitavuk.org
 
 
500 gr  8 adet hafif dövülmüş tavuk şinitzel
 
1,5 su bardağı galeta unu
 
1 su bardağı un (çok amaçlı un)
 
2 adet yumurta
 
1  1,5 su bardağı sıvı yağ
 
 
Tavuk etlerini önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın.
 
Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın.
 
Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın ve buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın.
 
Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın. Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
 
Servis tabağına alın, istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Şinitzel | 
  | 
pir 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.07.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Lefkoşa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109997 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2015 
2,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş tavukgöğsü
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
2 adet yumurta
 
1 adet soğan, havuç, kabak, patates
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
 
Öncelikle dövülmüş tavuk göğüs etlerini bir miktar sütte ya da ayranda 30 dakika kadar marine ederseniz çok daha lezzetli olacaktır ama aceleniz varsa buna gerek kalmaz. İnce dövülmüş tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayın. Bu şekilde hazırlanmış tavuk etlerini erimiş tereyağı ve zeytinyağında iki yüzünü 4 dakika kadar pişirin. Bu arada sebzeleri uzun ince bir şekilde doğrayın. Fırın tepsisine tüm sebzeleri yerleştirin. Sebzeleri 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirilebilen sebzelerle şinitzeli servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Bu arada üzerine mutlaka limon dilimi yerleştirip suyunu bir miktar ezin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Şinitsel | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105312 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2015 
2,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kaşık margarin
 
24 adet şizintel
 
1 adet soğan
 
4 adet domates
 
2 bardak un
 
3 diş sarmısak
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
15 adet mantar
 
5 adet biber
 
1 tutam karabiber pul biber tuz
 
Yarım demet maydonoz
 
 
Tavuklara, tuz, karabiber, kırmızı biber ve limon suyu eklenerek karıştırılır. Daha sonra una batırılarak, kenarları alınır. Bir tavaya 1 çay bardağı yağ konup, kızdırıldıktan sonra tavuklar kızartılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra, başka bir tavada 3 kaşık margarin eritilerek içine soğan, sarımsak, biber ve mantarlar eklenip, kavrulur. Tam anlamıyla sotelenen malzemelere, domates, tuz ve baharatlar da eklenir, böylece pişirme işlemi tamamlanır. Hazırlamış oldupumuz sos, servis tabağının altına alındıktan sonra, üzerine tavuklar dizilir. Tavukların üzerine de, yağda yaktığımız pulbiberler gezdirilir. Son olarak ince kıyılmış maydanozlarla veya zeytin dilimleriyle süslenip, servis edilir.
  
 | 
Tavuk Şinitsel | 
  | 
merdan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2013 
Mesajlar: 35 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100294 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2014 
2,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk göğüs eti
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk göğüslerini kemiksiz olarak ince ince 6 parçaya bölüp çok ince bir şekilde dövün. Daha sonra önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayıp hazırlayın. Yağsız bir tavaya tereyağını koyup bir miktarda sıvı yağ dökün ve kızdırın. Hazırladığınız tavuk etlerinin iki yüzünü güzelce pişirin. Püreyle birlikte ya da yoğurtlu semizotuyla ikram edilebilir.
  
 | 
Tavuk Şnitsel | 
  | 
napolitan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2011 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77344 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2012 
5,503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr dövülmüş tavuk göğsü
 
2 çay bardağı galeta unu
 
3 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
Tuz, karabiber
 
Kızartma için sıvıyağ ya da tereyağı
 
 
Çok ince dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya, ardından da galeta ununa bulayıp kızartın. Kızaran şnitzellerin üzerine limon dilimleri ve tereyağı sürerseniz daha da lezzetli olacaktır. Yanında salatayla servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
ibibik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74925 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012 
2,348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça tavuk göğsü (dövülmüş)
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Yumurtalari bir kapta çirpin, tavuklari önce una, yumurtaya ve galeta ununa batirin. Tavaya sivi yagi koyun kizgin yagda kizartin.
  
 | 
Tavuk Şinitzel | 
  | 
bereket dede 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74886 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
2,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg fileto dilimlenmiş tavuk göğsü
 
1 tatlı kaşık kekik
 
1 tatlı kaşığı köri
 
2 yumurta
 
Bir miktar galeta unu
 
Bir miktar un
 
 
Yumurtaları yayvan bir tabağa kırın. İçine köri, kekik, karabiber ve tuzu ekleyip çırpın. Daha sonra tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa her iki tarafına bulayın.Tavaya az miktarda yağ koyup ısıtın. Hazırladığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |