| 
 
 
 | 
Tavuk salatası | 
  | 
Çay ve Sempati 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26813 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
 
4 adet kornişon turşusu
 
2 çorba kaşığı taze mısır
 
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
 
6 adet biberli yeşil zeytin
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
1 tutam maydanoz
 
varsa biraz fesleğen
 
1 adet limon
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk göğsünü haşlayıp pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz. Soğumuş ya da ılık hale gelmiş olan tavuk göğsünü derisinden, kemiğinden ayırıp minik küpler halinde doğruyoruz. Geniş bir kaba alıp üzerine hşlanmış tane mısırlarını bezelyeyi döküyoruz. Ocakta ya da fırında kırmızı biberleri közleyip kabuklarından ayırdıktan sonra, iç çekirdeklerini alıp minik minik doğruyoruz. Biberli zeytini ve maydanozu da doğrayıp mutfağımızda varsa fesleğen, reyhan, taze kekik de ilave edebilirsiniz. Karıstıma kabının içerisine alıyoruz. Üzerine limon suyunu, zeytinyağını, tuz ve karabiberini katıp güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra cam kase içerisinde servis yapabilirsiniz.
  
 | 
TAVUK SALATASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70020 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş)
 
1 çay kaşığı tuz
 
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 su bardağı su
 
1 büyük marul (yıkanıp, süzülmüş)
 
60 gr (1/2 su bardağı) ceviz (her biri dörde bölünmüş)
 
Sosu:
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
60 gr (1/4 su bardağı) krema
 
1/2 kg'lık konserve vişne kompostosundan süzülmüş vişne taneleri
 
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
 
Tavuğun içini ve dışını tuzla ovunuz. Tavuğun içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, kalan 2 çorba kaşığı tereyağla tavuğu ovunuz. Tavuğu tepsiye koyup, etrafına suyu dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp tavuğu 1+1/2-2 saat, yumuşayıncaya kadar pişiriniz. (Tavuğun butuna şiş batırıldığında çıkan su berraksa, tavuk pişmiş demektir.) Tavuk pişerken sık sık tepsideki yağdan kaşıkla tavuğun üstünde gezdirip, pişme süresinin yarısına doğru tavuğu öteki tarafına çevirerek, her tarafının iyice kahverengi olmasını sağlayınız.
 
Tavuk pişince fırından alıp, bir kenarda soğumaya bırakınız.
 
İyice soğuduktan sonra 8 parçaya bölüp, 30 dakika kadar buzdolabında soğutunuz. (Tavuğun iyice soğuk olması gereklidir.)
 
Tepsideki suların yüzündeki yağı kaşıkla alıp atınız. Kalan pişme suyunu süzerek, bir kaseye alınız.
 
Sosu hazırlamak için hardal, şeker, karabiber ve tuzu küçük bir kaseye koyunuz. Bir çatalla zeytinyağı ve sirkeyi yediriniz. Krema ile süzdüğünüz tavuk suyundan 1/2 su bardağını ekleyiniz. (Salça jöle gibi olmuşsa çok ağır ateşte eritip, yeniden hafifçe soğutunuz.) Vişne tanelerini ekleyiniz.
 
Marul yapraklarını bir büyük ya da 4 küçük servis tabağına yerleştiriniz. Tavuk parçalarını buzdolabından alarak marulların üstüne diziniz. Sosu kaşıkla üstüne döküp, cevizlerle süsleyerek servis ediniz.
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
zilha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70791 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011 
2,012 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuğun göğsü (haşlanmış)
 
1 adet kıvırcık
 
2 adet domates
 
2 adet salatalık
 
1/2 demet maydanoz
 
1 su bardağı haşlanmış mısı
 
1 limonun suyu
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı.
 
3 dal yeşil soğan
 
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
 
 
Kıvırcık, domates, salatalık, yeşil soğan, maydanoz ince ince doğrayın ve karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış tavuk göğsü soğuduktan sonra tiftik tiftik edin. Salatanın üstüne ekleyin, mısırlarıda onun üzerine serpin, kavrulmuş susam salatanın en üstüne dökün. Limonun suyu ve zeytinyağı gezdirin.
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61770 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011 
1,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bakpilic.com.tr
 
 
 
8 adet kıvırcık veya marul yaprağı
 
2 adet domates
 
1 adet havuç
 
1 adet rendelenmiş turp
 
2 adet yeşil biber
 
1 demet maydanoz
 
3 dal nane
 
2 adet taze soğan
 
1 su bardağı haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
 
1 kahve fincanı yağsız yoğurt
 
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
 
 
 
Tüm malzemeleri büyük bir kasede birbiri ile karıştırıp servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
Hü_L_ya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84803 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2012 
1,815 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haşlanmış tavuk göğsü
 
Yoğurt
 
Mayonez
 
Dereotu
 
Mısır
 
Kornişon turşu
 
 
Haşlanmış olan tavuk didikleinir. Yoğurt çırpılır, içine mayonez eklenir. Didiklenmiş tavuklarla karıştırılır. İçine mısır, dereotu ve doğranan turşu eklenir.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71520 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012 
1,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça tavuk göğüs eti
 
2 adet sivri biber
 
1/4 demet maydanoz
 
1 adet göbek salata
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp göğğüs etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini tavuklu karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
sar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72764 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012 
1,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo tavuk göğüs eti
 
2 adet kereviz sapı
 
2 adet salatalık
 
Yarım demet dereotu
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk etini tuzlu suda iyice haşlayın. Kereviz saplarını ve salatalıkları ince ince doğrayın. Tavuk etini küçük küp şeklinde doğrayın. Yoğurdu iyice çırpın ve içine tavuk etlerini, kerevizleri, salatalıkları, cevizleri, tuzu ve karabiberide ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız dereotunu üzerine serpin ve soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
gizli çiçek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75032 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012 
1,729 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 parça tavuk göğsü
 
5-6 kaşık yoğurt
 
5-6 kaşık mayonez
 
1 dal dereotu
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle tavuklar suya tuzu da atılarak haşlanır ve daha sonra küçük küçük didilir. Didilmiş haldeki tavuk soğutulduktan sonra yoğurt, mayonez ve dereotu ile bir tutam da tuz ilave edilerek karıştırılır. Servis kabına alınarak üzeri dereotu ve pul biberle süslenir.
  
 | 
Tavuklu Salata | 
  | 
gülibik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142952 
Gönderme Tarihi: 24.May.2019 
707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet salatalık
 
2 adet dolmalık biber
 
10 adet çeri domates
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
4 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1 adet limonun suyu
 
Tuz
 
 
Tavuk göğüs etini 20 dakika haşlayın.
 
Servis tabağına salatalıkları soymadan ince halka şeklinde doğrayın. Domatesleri, şerit halinde kesilmiş tavuğu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
 
Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, zeytinyağ ve tuzu iyice çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
gülibik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142953 
Gönderme Tarihi: 24.May.2019 
702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğüs eti
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1 adet göbek salata
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı balzamik sirke
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayın. Tencereye alın, 1 bardak su ve tuz koyun. Kısık ateşte 15 dakika haşlayın.
 
Göbek salatayı dörde bölün. Yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Haşlanmış bezelye, tavuk, közlenmiş biber koyup karıştırın.
 
Sosu için balzamik sirke, zeytinyağ ve tuzu çırpın. Servis yapmadan önce sosu salatanın üstüne dökün.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
safiye sönmez 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134599 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018 
693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram arpa şehriye
 
Yarım demet dereotu
 
1 su bardağı mısır konservesi
 
1 parça tavuk göğsü
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı mayonez
 
Yarım kilo yoğurt
 
 
Tencereye tavuk etini alalım üzerine su dökelim ve iyice pişirelim. Ateşten alıp soğutalım ve eti küçük küçük parçalara bölelim. Öte yandan şehriyeyi kaynayan suyun içine dökelim ve pişirelim ateşten alıp suyunu süzdükten sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirelim ve karıştıralım. Ayrı bir kapta yoğurdu mayonezi çırpma teliyle iyice çırpalım ve bütün malzemelerimizi geniş bir kaseye alalım, üzerine mısır konservesi ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Gerekirse tuz ilavesi yapalım ve iyice çırpalım servis tabaklarına alarak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152696 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020 
546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
2 adet tavuk göğüs eti 
 
2 adet salatalık turşusu 
 
1 su bardağı süzme yoğurt 
 
1 su bardağı mayonez 
 
2-3 diş sarımsak 
 
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 
 
1 demet dereotu 
 
½ demet maydanoz 
 
Tuz
 
Pul biber 
 
 
Tavuğun göğsü uygun bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlanır. 
 
Biraz soğutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. 
 
Salatalık turşusu küçük küpler şeklinde doğranır. 
 
Dereotu ve maydanoz yıkanıp süslemek için birkaç dal ayrıldıktan sonra kalan kısmı ince kıyılır.
 
Cam veya porselen bir salata karıştırma kabına tavuk etleri, salatalık turşusu, kıyılmış dereotu, maydanoz, sarımsak, ceviz, yoğurt ve mayonez konulur.
 
Tuz ve pul biber ilave edilip karıştırılır. 
 
Servis tabağına alınıp maydanoz ve dereotu yaprakları il süslenerek servise hazırlanır. İsteğe göre üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirilebilir.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
imsak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.04.2020 
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150301 
Gönderme Tarihi: 04.May.2020 
463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haşlanmış tavuk
 
Domates
 
Kıvırcık
 
Havuç
 
Zeytinyağı
 
Nar ekşisi
 
Tuz yer
 
 
Domates, kıvırcık, havuç yıkanıp, doğranır.
 
Bir salata kasesine aktarılır.
 
Üzerine tuz serpilir, zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir.
 
Karıştırılır, en son haşlanmış tavuk parçaları serpilir, servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183483 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2025 
117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nilgün Tatlı
 
 
1 adet tavuk göğsü
 
1’er adet havuç ve sivri biber
 
3 dal taze soğan
 
10 dal maydanoz
 
4 adet ince kıyılmış ceviz içi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Sos için:
 
Yarım limonun suyu
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
 
Haşlanmış tavuk göğsünü elinizle didikleyip bir kaseye alın.
 
İçine rendelenmiş havuç, ince kıyılmış sivri biber, taze soğan ve maydanoz, ceviz içi, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin.
 
Bütün malzemeyi karıştırın.
 
Cam bir kavanozun içinde limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini çalkalayın.
 
Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine gezdirin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |