| 
 
 
 | 
Tavuk Pane | 
  | 
dertli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2006 
Mesajlar: 83 Şehir: Buca | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1144 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2006 
2,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet tavuk bonfile
 
3 yumurta
 
2 adet kuru soğan
 
galeta unu
 
sıvıyağ
 
tuz
 
karabiber
 
 
Soğanı rendeleyin, suyunu bir kaba çıkartın. Bu suya karabiber ve tuz ekleyin. Tavukları bu suya yatırın, 1-2 saat bekletin. Sonra tavukları tek tek önce una, sonra yumurta ve galeta ununa buluyarak kızartın. Ardından pilav ile servis yapın.
 
 
 ML® Söğüş Tavuk için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Tavuk Pane | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182953 
Gönderme Tarihi: 09.May.2025 
251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-8 adet tavuk but / kanat / baget (istediğin parçalar)
 
1 su bardağı süt veya ayran
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
Pane için:
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı mısır nişastası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Tavukları bir kaba al, üzerine süt/ayran, tuz, baharatları ekle.
 
Streçle kapat, buzdolabında en az 1 saat (ideali 4-5 saat) dinlendir.
 
Ayrı bir kapta un, nişasta, tuz, varsa kabartma tozunu karıştır.
 
Marine ettiğin tavukları bu karışıma bulayıp iyice her yerini kapla.
 
Derin bir tencerede yağı ısıt (yağ çok kızgın olmamalı yoksa dışı yanar içi çiğ kalır).
 
Tavukları azar azar, yağa dikkatlice bırak.
 
Parçaların boyutuna göre yaklaşık 10-15 dakika altın renginde kızarana kadar pişir.
 
Kâğıt havluya alıp fazla yağını süzdür.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Pane | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184113 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2025 
42 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
 
1 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Tavuk göğsünü ince şeritler halinde doğrayın.
 
Üzerine tuz, karabiber ve toz biber ekleyip karıştırın.
 
Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
 
Geniş bir tavada yağı kızdırın.
 
Panelediğiniz tavukları altın sarısı renk alana dek her iki tarafını da güzelce kızartın.
 
Tavuklar piştikten sonra fazla yağı emmesi için havlu kağıt serili tabağa alın.
 
Yanına patates kızartması veya salata ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |