| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuk Köfteli Pilav | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167871 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2022 
249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1,5 adet bayat ekmek
 
1,5 su bardağı pirinç
 
150 gram tavuk kıyması
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı köri
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ekmeği dilimleyerek yarısının kenarını çıkartın. Diğer yarısını rondodan geçirin. Kenarlarını çıkardığınız ekmeği küp küp doğrayın. Karıştırma kabına ufalanmış ekmeği, tavuk kıymasını, blenderdan geçirdiğiniz soğanı, köriyi ekleyerek, karıştırın. Köfte hamuru yapıp parçalar kopararak misket büyüklüğünde toplar yapın. Tavaya sıvı yağ koyup köftelerinizi kızartın, bir tabağa alın. Küp kestiğiniz ekmeği 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın. Pirinci yıkamadan tereyağında soteleyerek tuzunu ekleyin, 3 bardak sıcak su dökerek kısık ateşte pişirin. Pişen pilavın içine sotelediğiniz ekmeği ve köfteleri ilave edip karıştırın. Servis tabağına alarak süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Tavuk Köfteli Pilav | 
 
  | 
tekşen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109107 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2015 
1,472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köftesi için:
 
300 gram tavuk kıyması
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon, kekik
 
Tuz, karabiber
 
3 dilim tost ekmeği
 
Pilavı için:
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
1 adet soğan
 
2 su bardağı bezelye
 
1 adet havuç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 demet dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Kıyılmış maydanozu, baharatları ve galeta ununu üzerine ekleyip köfte harcını iyice yoğurun. Klasik köfte şeklinde köfteler yapın. Diğer taraftan da pirinçleri rendelenmiş soğanla küp kesilmiş havuçla kavurmaya başlayın. Üzerine bezelyeleri ve suyunu verip 20 dakika pilavı pişirin. Köfteleri de bu arada ızgarada 10 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
 
Tavuk Köfteli Pilav | 
 
  | 
gong 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2013 
Mesajlar: 50 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91205 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2013 
1,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5 yemek kaşığı margarin
 
600 gram tavuk göğsü
 
1 adet kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı kurutulmuş domates
 
1 adet yumurta
 
2 su bardağı pirinç
 
10 dal maydanoz
 
Tuz
 
 
Küp küp doğranmış tavuk etlerini robota koyup üzerine, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru soğan, yumurta, kurutulmuş domates koyup, bütün malzemeler birbirine karışıp hamur gibi olana kadar robottan geçiriniz. 
 
Robottaki, yumuşak bir kıvamı olan tavuk et hamurundan yuvarlak köfteler yapıp bir tabağa yerleştiriniz. Derin ve genişçe bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatınız.
 
Tencerede kaynamakta olan suya, hazırladığınız tavuk köftelerini elinizle teker teker dikkatlice koyunuz kapağı açık olarak pişiriniz.
 
Pişmiş tavuk köftelerini delikli kepçeyle ayrı bir tabağa çıkartınız.
 
Pilavı yapmak için tencereye 2 yemek kaşığı margarini koyup eritiniz. Üzerine 4 bardak tavuktan kalan su ve ilave edilmiş suyu (toplam 4 bardak olacak) koyup kaynatınız. Su kaynayınca pirinci içersine katıp karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız. Pilavı pişiriniz. Üzerine önceden pişirdiğiniz tavuk köftelerini diziniz. Tencerenin kapağını kapatıp hem pilavı dinlendiriniz hemde soğumuş tavuk köftelerinin yeniden ısınmasını sağlayınız. 10-15 dakika kadar dinlemiş pilavı ve ısınmış köfteleri büyükçe bir tabağa veya servis tenceresine aktarınız. Üzerini maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuk Köfteli Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |