| 
 
 
 | 
Tavuk Kebabı | 
  | 
Şebnem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75193 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012 
2,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk gögsü
 
1 adet döner pidesi
 
1 adet orta boy domates
 
 
Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın. Tavaya tavukları ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri atın. Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yeşil biber, kekik ve tuz atıp soteleyin. Pideyi enlemesine kesin, hazırladığınız karışımı suyuyla birlikte pidelerin arasına yerleştirip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Kamer Baba" tarafından gönderildi. 03.06.2019
  
 | 
Tavuklu Kebap | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172311 
Gönderme Tarihi: 27.May.2023 
329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bütün tavuk
 
2 adet kuru soğan
 
2 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
4-5 adet Arnavut biberi
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
Tavukların terbiyesi için:
 
1 adet rendelenmiş kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tavukları jülyen doğrayın. Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun, bir kenarda 15 dakika dinlendirin.
 
Tencerede tereyağını eritin. Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın. Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip soteleyin. Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
 
İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Kebabı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182846 
Gönderme Tarihi: 02.May.2025 
83 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg tavuk göğsü (fileto olarak doğranmış)
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 adet limon suyu
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
 
İlk olarak tavuk göğsünü küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
 
Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
 
Tavukları bu karışıma ekleyip güzelce harmanlayın. Karışımı buzdolabında en az 1 saat, tercihen 3-4 saat marine edin.
 
Marine edilen tavukları şişlere dizin.
 
Izgarada veya tavada, tavuklar iyice pişene kadar 10-15 dakika arası pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |