| 
 
 
 | 
TAVUK GÖĞSÜ SALATASI | 
  | 
Besime Örücü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43770 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009 
4,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 Gr. haşlanmış tavuk göğsü
 
Çeşitli salatalık, biber turşuları
 
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 Diş sarımsak
 
1 Fincan sirke
 
Tuz
 
Dereotu
 
Maydonoz
 
 
1 Haşlanmış göğüs etini lif lif didikleyiniz.
 
2 Üzerine dövülmüş sarımsakla karıştırılmış sirke, zeytinyağı ve tuz karışımını dökünüz.
 
3 Servis tabağına alınız. Üzerine süslü dilinmiş turşular, dereotu ve maydonoz ile süsleyiniz.
 
4 Hemen servise sununuz.
  
 | 
Tavuk Göğsü Salatası | 
  | 
Pakize Paran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24697 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2008 
4,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuğun haşlanmış göğüs ve beyaz etleri
 
1 adet havuç
 
5 sap taze soğan
 
2 adet domates
 
1 çay bardağı haşlanmış kurufasulye
 
6 adet marul yaprağı
 
Sosu için:
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı acı kırmızı pul biber
 
4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
 
2 çorba kaşığı tavuk suyu
 
1 fincan limon suyu
 
 
YAPILIŞI:
 
Haşlanmış fasulyelerin çıkan kabuklarını ayıklayıp, keskin bıçakla arpa şehriye büyüklüğünde kıyınız. Tavuğun haşlanmış beyaz etlerini lif lif parçalayınız. Havucu rendenin kalın deliğiyle uzunlamasına rendeleyiniz. Taze soğanları beyaz kısımlarını uzunlamasına ince ince kıyınız.
 
Domatesleri dilimleyiniz. Hazırladığınız bu malzemeyi altı tabağa önce marul yapraklarını koyarak zevkinize göre yerleştiriniz. Sosu için yazılı bütün malzemeyi bir çukur kapta karıştırarak bütünleşiriniz.
 
 
Not: Bu salatanın özelliği havuç, soğan ve etlerin uzunlamasına, ip gibi doğranmasındandır. Sosun acı ve ekşisini, damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
 
 
 ML® Tavuklu Lahana Salatası için tıklayın
 
  
 | 
Tavuk Göğsü Salatası | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1989 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg tavuk göğsü
 
1 kutu bezelye konserve
 
100 gr. kornişon salatalık
 
1 demet dereotu
 
2 kaşık süzme yoğurt
 
4 kaşık mayonez
 
Yeşil soğan
 
 
Tavuk haşlanır. Küçük parçalar halinde doğranır. Bezelye,yeşil soğan,küçük doğranmış salatalık turşusu, dereotu tuz, mayonez ve yoğurtla iyice karıştırılır servis tabağına alınır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Göğsü Salatası | 
  | 
tatlı çarşamba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148933 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2020 
1,543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
 
1 adet kuru soğan
 
5 adet kornişon turşu
 
1 çay bardağı konserve mısır
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Eti küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Sonra da soğuması için bir kenara alın.
 
Soğan, biber ve kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
 
Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın.
 
Hazırladığınız tüm malzemeleri derin bir kaseye alın.
 
Tavuk ve mısırı da ilave edin.
 
En son tuz ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |