| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuk Etli Patlıcan Kebabı | 
 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72986 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012 
2,594 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet kemiksiz tavuk kalça
 
3-4 adet patlıcan
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
3 adet domates
 
3 adet sivribiber
 
1/4 paket (65 gr) margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Tozşeker
 
Sıvıyağ
 
 
Patlıcanları alacalı soyup, 2-2,5 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesip, tuzlu suda bekletelim.
 
Kuru soğanı ince ince kıyıp, 1/4 paket margarinle pembeleşinceye kadar kavuralım.
 
Tavuk etlerini de ilave edip, 3-4 dakika kavurduktan sonra salçalarını katarak, kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
 
Yeterince tuz, karabiber ve su ilave edip, 5-10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim.
 
Patlıcanların suyunu süzüp, sıvıyağda kızartalım. Parmak büyüklüğünde kestiğimiz biberleri de kızartıp, hazırlayalım. Tavuk etlerini suyundan ayırıp, ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine kızarmış patlıcanları dizip, 2 tutam tozşeker ve yeterince tuz serpelim.
 
Patlıcanların üzerine de yuvarlak dilimler halinde kestiğimiz domatesleri ve biberleri dizelim.
 
Üst seviyesine yakın tavuğun suyundan koyup, fırında domatesler kızarıncaya kadar pişirelim.
  
 | 
 
Fırında Tavuklu Patlıcan Kebabı | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104965 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2015 
3,234 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet tavuk
 
4 adet patlıcan
 
2 adet sivribiber
 
2 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet patates
 
2-3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 yemek kaşığı salça
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı kekik, karabiber, pulbiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğanları ince ince doğrayın.
 
Tavukları küçük parçalar haline getirin.
 
Bir tencerede soğanları kavurun ardından tavuk parçalarınıda tencereye ekleyin ve pişirin.
 
Doğradığınız patlıcan, biber ve patatesleri bol sıvıyağda kızartın.
 
Fırın tepsisine önce tavuk etlerini daha sonrada kızarttığınız sebzeleri sırasıyla dizin, aralarına fındık büyüklüğünde sana margarinleri koyun.
 
Domatesleri rendeleyin ve karabiber, kekik, tuz ilave edip pişirin.
 
Domates sosunu tepsiye dökün.
 
200 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuk Etli Patlıcan Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |