Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Tavuk Eti (2 adet - 62,248 defa bakıldı)

Tavuk Eti


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TAVUK

Feraset Alabak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.07.2010
Mesajlar: 26
Şehir: İsparta
Kısa URL: https://ml.md/lc53298
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2010
1,927 defa indirildi / yazdırıldı




Tavukların, 7-8 aylık olanları genç sayılır ve yemesi pek hoştur. Besili ve en iyi zamanı Eylül ve Şubat aylarıdır. Diri tavuğun tavlısı kuyruk sokumu kemiğinin sonundan ve kanadı ile boynunun atlından anlaşılır. Buralarda kuvvetli yağ kümeleri bulunur. Kesilmiş tavuğun kıçının iç halkasına bakmalıdır, besili ise yağlı olur.
Tavuk, özellikle eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır. 6 aylığa kadar olan, 500-600 gr ağırlığında küçük tavuklara piliç, 1-1,5 kg ağırlığında tavuklara ise yarka denir. Daha büyük fırınlık tavuklar, genellikle 1 yaşında ve 1,5-2 kg ağırlığındadırlar. Haşlamalık tavuklar daha büyük ve nispeten kart olduklarından etleri sert olur ve ağır ateşte daha uzun süre (kaynatmadan) pişirilmeleri gerekir.
Tavuklar genellikle temizlenmiş ve fırınlanmaya hazırlanmış biçimde satılmaktadır. İyi bir tavuğun eti yumuşak ve göğsü dolgun olmalıdır. Birçok fırınlanmaya hazır tavuk da donmuş olarak satılmaktadır; bunların pişirilmeden önce oda sıcaklığında çözülmeğe bırakılmaları gerekir. Temizlenmemiş tavuk alınacaksa, çok taze olmasına dikkat edilmelidir. Temizlenmemiş tavukta ve temizlenmiş tavukta tazelik için aranacak şeyler aynıdır; ama temizlenmemiş tavukta ayakların (cinsine göre) siyah ya da beyaz olmaları, bir başka tazelik belirtisidir. Sarı ayak, tavuğun kart olduğunun en belirgin işaretidir.
Tavuk çeşitli biçimlerde pişirilebilir: Fırında, tencerede, parçalar halinde, tavada yada ızgarada. Karaciğer dışında, sakatatından ve kemiklerinden çok güzel tavuk suyu alınabilir. Tavuk suyu hemen kullanılmayacaksa, ilerde kullanmak için evde dondurulabilir. Dondurmak için, ılınmış tavuk suyu plastik kaplara boşaltılıp, üstlerinde 1 cm'lik bir boşluk bırakılır. Tavuk suyu oda sıcaklığında bırakılıp, üstünde biriken fazla yağı alındıktan sonra, plastik kabın kapağı kapatılarak, buzdolabında bekletilir.
Tavuk ciğeri ızgarada yada tavada kızartılarak servis edilebilir. Ayrıca, iç pilavda olduğu gibi, pilavla da karıştırılabilir.


Tavuk Eti

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc37441
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
1,841 defa indirildi / yazdırıldı




Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Son kullanıcı olan müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması bir zorunluluktur. Denetim altında kesildikten sonra bakteri üretimine yol açmaması için +4 derecede saklanmalıdır. Tavuk eti müşteri tarafından satın alındıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir. Derhal tüketilmeyecek ise, temizledikten sonra streç filme sarılarak ya da buzdolabı poşetinde, derin dondurucuda bekletilebilir. Bu şekilde dondurulmuş etler derin dondurucuda 3 ay kadar saklanabilir. Ayrıca tavuk eti, tahta üzerinde kesilmemelidir. Siyah etten farklı olarak mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.







Tavuk Eti Tarifleri Diğer Konular



(2 adet Tavuk Eti 62,248 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort