Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmanlı Yemek Tarifleri > Tavuk Dolma (2 adet - 4,003 defa bakıldı)

Tavuk Dolma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Dolması

bozayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc156001
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
241 defa indirildi / yazdırıldı




Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları


Âlâ yağlıca birkaç piliç veya tavuğun karnını yarıp ba'de't-tathîr keskin ince bıçak ile kemiklerini çıkarıp tuz ve biber leyip terk yahut kemik çıkarma tekellüfü ber-taraf olarak âdi temizlenip tuzlana.
Badehu tavuğun ciğer ini ve yüreğ ini ince kıyıp tava içinde rûgan-ı sâde ile kavurup içine yıkanmış pirinç ve tuz ve biber ve tarçın ve fıstık, üzüm koyup bir miktar dahi karıştırıldıkta bir-iki fincan su ile birkaç dahi karıştırıp suyu çektirile.
Badehu işbu hazırlanan piliç veya tavuğa mutedilce doldurup iplik iğne ile diktikte yine bol rûgan-ı sâde içinde kızartıp tencere içine ba'de'l-vaz üzerine yine tavuk suyu veya et suyu bulunmaz ise bayağı su koyup kemal-ile piştikte lengere çıkarıp tenâvül buyrula.
Eğer hindi veya kaz olur ise bazıları ba'de't-tathîr bir-iki taşım haşlarlar.
Ondan sonra doldurup kızarttıkta yine haşlanan su ile pişirirler; daha yumuşak olmasına sebep olur.


Tavuk Dolma

AnnemAnnem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc152188
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2020
345 defa indirildi / yazdırıldı




"Kitabüt Tabbahin" 13. yy. el yazması yemek kitabı
Günümüze Uyarlayan: Osman Güldemir


Tavuk 1 orta boy 1500 gr. (Yağlıca, temizlenmiş, yıkanmış)
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gr.
Karabiber 2 tatlı kaşığı 4 gr. (Toz)
Tavuk ciğeri ve yüreği - 200 gr. (Temizlenmiş ve küçük küp şeklinde doğranmış)
Tereyağı 2 yemek kaşığı 20 gr.
Pirinç ½ su bardağı 90 gr. (Ayıklanmış ve yıkanmış)
Tarçın 1 tatlı kaşığı 2 gr. (Toz)
Fıstık 3 yemek kaşığı 30 gr
Kuş üzümü 2 yemek kaşığı 20 gr. (Sapları ayıklanmış ve yıkanmış)
Su 2,25 su bardağı 450 ml
Sıvıyağ 1 yemek kaşığı 10 gr.

Tavuk 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ile ovulup dinlendirilir.
Boyun kısmı pamuklu bir iplik ve mutfak iğnesi ile seyrekçe dikilir.
Bir tavada tereyağı kızdırılır, tavuk ciğeri ve yüreği kavrulur. İçine pirinç, tuz, karabiber, tarçın, fıstık ve kuş üzümü eklenerek biraz daha kavrulur. ¼ su bardağı su eklenerek suyu çektirilir.
Hazırlanan bu iç harcı tavuğun arka kısmından doldurulur ve derisi gerdirilerek seyrekçe dikilir.
Derin kapaklı bir tavada sıvıyağ kızdırılır, tavuğun sırtı ve göğsü pembeleşene kadar kızartılır.
İç harcının hazırlandığı tavaya 2 su bardağı su dökülerek kaynatılır.
Tavuğun üzerine dökülür ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirilir.
İplikler çekilip, sıcakken tüketilir.







Tavuk Dolma Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(2 adet Tavuk Dolma 4,003 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort