| 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | Cansu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.09.2005
 Mesajlar: 76
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc586 Gönderme Tarihi: 07.Kas.2005
 7,265 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Tavuk
 3 yumurtanın sarısı
 yarım kilo yoğurt
 tuz
 6 bardak tavuk suyu
 
 Bir tavuğu büyük bir tencerede üzerini örtecek kadar su içinde haşlayıp, pişirin. Başka bir kapta 3 yumurtanın sarısını iyice çırparak yoğurda katıp karıştırın. Tavuğun yarısını iyice didikleyin, ince doğranmış katısı ve karaciğeri ile birlikte çorba tenceresine atın. 6 bardak tavu suyu, tuz koyun, karıştırarak 2-3 taşım kaynatın. Bu çorba özellikle hastalar için iyi bir çorbadır.
 
 
 ML® Tavuk Çorbası için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| TAVUK SUYU ÇORBA | 
|  | Cansu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.09.2005
 Mesajlar: 76
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3243 Gönderme Tarihi: 02.May.2006
 7,805 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet Tavuk
 ½ paket arpa şehriye
 ½ limon
 1 adet yumurta
 yeterince tuz
 
 Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkandıktan sona bir buçuk litre kadar suda pişene dek ( 25 dakika kadar) haşlanır. Daha sonar tavuk çıkarılır ve kaynamakta olan suya şehriye atılır, on dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır. Çorba ılındıktan sonar limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır ve azar azar çorbaya ilave edilir. Yeterince tuz konulur.
 
 Not : Tavuğun beyaz etlerinden çorbanın içine didiklenerek konursa daha lezzetli olur.
 
 
 ML® Tulen Çorbası için tıklayın
 
 
 
 | 
| TAVUK SUYU ÇORBASI | 
|  | Cansu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.09.2005
 Mesajlar: 76
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3244 Gönderme Tarihi: 02.May.2006
 5,102 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 baş soğan
 1 adet havuç
 1 çorba kaşığı tuz
 1 adet orta boy tavuk
 3.5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı)
 
 Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin,  tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin. Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun.Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile  alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün.  Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2.5 saat kaynatın. Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin. Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın.
 
 
 | 
| Tavuklu Çorba | 
|  | Kezban Editor
 
  
 Kayıt: 14.08.2005
 Mesajlar: 165
 Şehir: Balgat/ANK
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4250 Gönderme Tarihi: 28.May.2006
 6,794 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 Su bardagi tavuk suyu
 3 Çorba kasigi yoğurt
 1 Adet yumurta
 1 Çorba kasigi un
 1 Parça gögüs eti
 1 Çorba kasigi margarin
 
 Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karistirin.
 Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocaga koyun.
 Kaynamaya baslamadan hazirladiginiz karisimi içine ilave edin.
 Koyulasmaya baslayinca daha önce küçük parçalara ayirdiginiz tavuk etlerini içine atin.
 Kaynayinca ocaktan alip, servis kasesine bosaltin.
 Küçük bir tavada margarini eritip içine kirmizi biberi atin ve kizdirin.
 Sonra çorbanin üzerine gezdirip servis yapin.
 
 
 | 
| Tavuklu Çorba | 
|  | DSL Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.12.2005
 Mesajlar: 55
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6772 Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
 5,948 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 çorba kasigi un
 1/2 çorba kaisigi tereyağ
 1/4 pisimis tavuketi
 4 au bardagi tavuk suyu
 1 tatli kasigi kuru nane
 
 Un ve yagi hafif hararetli isida pembelesmeden kavurunuz. Tavuk suyunu ve ayrica bir su bardagi suyu hizli karistirarak ilave ediniz. Findik büyüklügünde dogranmis tavuk etini katarak 5 dakika kaynatiniz. Çorba kasesini bosaltip üzerine kuru nane serpiniz.
 
 
 | 
| TAVUKLU ÇORBA | 
|  | amator Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.04.2006
 Mesajlar: 147
 Şehir: Kecioren
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7539 Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
 4,539 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet tavuk
 2 adet patates
 8 çorba kaşığı pirinç
 15 bardak su
 1 adet havuç
 Yeteri kadar tuz.
 1 adet soğan
 
 Büyükçe bir kap içinde yıkanmış, temizlenmiş tavuk ve sebzeler 15 bardak su ile ateşe konup pişirilir. Diğer bir kap içine suyu zülür. Bu suda sekiz kaşık temizlenmiş, yıkanmış pirinç pişirilir. Tavuk kemiğinden ayrılır. İri parçalara bölünür. İkişer büyük parçaya bölünmüş ve haşlanmış patateslerle kesilmiş sebzeler ve tavuk hazırladığımız pirinç suyuna katılır. Beş dakika kaynadıktan sonra ateşten alınır. Tavuk piştikten sonra sekiz su bardağı tavuk suyu kalacaktır.
 
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | BnSONY Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.10.2007
 Mesajlar: 46
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18434 Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2007
 4,290 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilo ağırlığında temizlenmiş tavuk
 1 defne yaprağı
 8 akbiber tanesi
 tuz
 2 havuç
 150 g kereviz
 1 maydanoz kökü
 1 pırasa
 toz akbiber,
 kıyılmış maydanoz
 
 Tavuğu yıkayarak üzerine sıcak su koyun ve bir taşım kaynatın, çıkarın ve soğuk sudan geçirin. Tavuğu bir tencereye koyun, üzerine 2.5 litre su dökün ve kaynamaya bırakın. Üstünde oluşan köpüğü bir kepçe ile çıkarın. Baharat atın, ısıyı azaltın ve tencerenin kapağını örtün. Tavuğu 2 - 2.5 saat pişmeye bırakın. Sebzeleri ayıklarayarak yıkayın ve doğrayın. Havuçları, maydanoz kökünü ve kerevizi pişme süresinin bitiminden 30 dakika önce, pırasayı 15 dakika önce ilave edin. Tavuğu çorbadan çıkartın, defne yaprağını atın. Tavuğu soğumaya bırakın, soğuduktan sonra didikleyin. Çorbanın tuzunu, biberini ayarlayın, didiklenmiş eti ve kıyılmış maydanozu ilave edin.
 
 
 | 
| TAVUK ÇORBASI | 
|  | dilek_varol Aşçı
 
  
 Kayıt: 06.11.2007
 Mesajlar: 15
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19133 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
 4,476 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 TAVUK GÖGÜS
 1 TANE YUMURTA
 3 KAŞIK YOĞURT
 
 TAVUGU HAŞLAYIM TİFTİKLEYİN BİR KASEDE YOĞURT VE YUMURTAYI ÇIRPIN İÇİNE YARIM KAŞIK UN İLAVE EDİN TAVUKSUYUNUN İÇİNE TİFTİKLRDİĞİNİZ TAVUKLARI DÖKÜN VE İÇERİSİNE HAZIRLADIĞINIZ KARIŞIMI İLAVE EDİN (ÇOK DİKKATLİ KARIŞTIRIN VE KAYNAYANA KADAR SİREKLİ)KAYNAYINCA KAPATIN VE SERVİS YAPIN ÜZERİNE SERVİS ESNASINDA TEREYAĞLI PUL BİBER GEZDİRİN.
 
 
 | 
| Tavuklu Çorba | 
|  | papürüs Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.03.2009
 Mesajlar: 22
 Şehir: Antakya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc34672 Gönderme Tarihi: 19.Mar.2009
 5,309 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tavuk göğsü
 2 çorba kaşığı un
 2-3 çorba kaşığı tereyağı
 bir avuçtan biraz fazla tel şehriye
 1 yumurta sarısı
 2-3 çorba kaşığı yoğurt
 1 diş sarımsak
 4-5 bardak su
 
 Tavuk göğsünü suda haşlayın. Ayrı bir tencerede un ile yağı kavurup yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Tüm suyu koyduktan sonra içine tel şehriyeleri ve küçük parçalara ayırdığımız tavuğu atıp sonra da rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı koyuyoruz. Şehriyeler pişerken bir kenarda yumurta sarısı ile yoğurdu güzelce çırpıp artık pişmiş olan çorbanın suyundan bir miktar alarak karıştırıyor sonra da tencereye döküyoruz. Bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Servis sırasında da arzuya göre nane, karabiber ve kırmızı biberle süslüyoruz.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.04.2023
 
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | tubtub Yeni Üye
 
  
 Kayıt: 25.03.2009
 Mesajlar: 2
 Şehir: istanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc34786 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2009
 4,744 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Parça Tavuk Göğsü
 2 Yemek Kaşığı Taze Yoğurt
 Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
 3 Yemek kaşığı Un
 Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber ve Bol Miktarda Sumak
 
 
 Tavuk eti haşlanır suyu bir tarafa ayrılır. Pişen et ince ve uzun bir şekilde didiklenir ve beklemeye bırakılır. Diğer yanda yağ tencerede hafifi kızdırılır un pembeleşmeden sadece kokusu değişene kadar kavrulur, içine yoğur ve haşlanan tavuklardan kalan tavuk suyu ilave edilir. İyice çırpılır yada varsa önerilen bilendırdan çekilir. Su miktarı çorbanın kıvamına zevke göre artılıp azaltılabilir. Daha sonra içine tuz, karabiber, kırmızı biber ve bol miktarda sumak katılır. Çorba daha sonra kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra içine didiklenen tavuk etleri karıştırırlır.  Rengi biraz bulanık olacaktır. Bunun nedeni sumak ve karabiber karışımıdır. Fakat sumak' ın verdiği mayhoşluk çok önemli.
 
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | eksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.01.2011
 Mesajlar: 237
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc61223 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
 3,529 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 kilo tavuk
 15 bardak su
 tuz
 
 Bir tencere içerisine onbeş bardak su ve temizlenmiş tavuğu da içerisine koyarak, yarım çorba kaşığı tuz da ilâve ederek ateşe oturtunuz. (Su tavuğun üstünü örtmelidir.) Isınmasıyla üzerinde hasıl olan köpükleri kepçeyle alıp atınız. Tencerenin kapağını kapatıp, tavuk eti yumuşayıncaya kadar normal ateşte haşlanmaya bırakınız. Tavuk istenilen yumuşaklığa gelince tencereden başka bir tabağa alınız. Tenceredeki tavuk suyunu ister sade olarak, isterseniz tel şehriye ile pişirip, servis yapınız.
 
 
 | 
| TAVUK ÇORBASI | 
|  | mahinur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2011
 Mesajlar: 43
 Şehir: Afyonkarahisar
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68348 Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
 4,031 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bütün tavuk (suyunu çorbaya, etini ayrı bir yemeğe kullanacağız)
 6-7 su bardağı su
 1 çay bardağı arpa şehriye
 1 çorba kaşığı tereyağı
 3 domates (rendelenmiş)
 5-6 sap maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 
 Derin bir tencereye tavuğu ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kaynadığında üzerinde biriken köpüğü bir kevgir yardımıyla alıp atın. Ateşi kısın. Tavuk yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Tavuğu tencerenin içinden alın. Tavuk suyunu bir kenarda bekletin. (Kaynatma işleminden sonra tavuk suyunun 5-6 bardak kalmasına dikkat edin. Tavuk pişerken suyunu çekerse su ekleyebilirsiniz). Ayrı bir tencereve tereyağını koyun. İçine rendelenmiş domatesi ilave edin. 3-4 dakika domatesin çiğ kokusu gidinceye kadar kavurun. Tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
 Kaynadıktan sonra şehriyeyi ilave edin ve şehriye yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tuzunu kontrol edip ateşten alın. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.
 
 Not: Tavuk suyu çorbalarda genellikle un kullanılmaz ama çorbayı kıvamlı seviyorsanız 1 çorba kaşığı unu tereyağıyla sararıncaya kadar kavurup domatesi ondan sonra ekleyebilirsiniz.
 
 
 | 
| Tavuk Etli Çorba | 
|  | flamingo Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.01.2008
 Mesajlar: 28
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74139 Gönderme Tarihi: 27.Mar.2012
 7,820 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet tavuk
 1/2 kg yoğurt
 3 adet yumurtanın sarısı
 6 bardak tavuk suyu
 Tuz
 
 Bir tavuğu büyük bir tencerede üzerini örtecek kadar su içinde haşlayıp, pişirin. Başka bir kapta 3 yumurtanın sarısını iyice çırparak yoğurda katıp karıştırın. Tavuğun yarısını iyice didikleyin, ince doğranmış katısı ve karaciğeri ile birlikte çorba tenceresine atın. 6 bardak tavuk suyunı, tuzu koyup, karıştırarak 2-3 taşım kaynatın.
 
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | im Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.08.2012
 Mesajlar: 1159
 Şehir: Balgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80087 Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
 2,948 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çorba kaşığı yağ
 20 su bardağı tavuk suyu (2 litre)
 250 gram doğranmış sebze karışımı (havuç, patates, pırasanın beyazı)
 1 su bardağı süt
 2 kahve fincanı un
 1 tatlı kaşığı tuz
 500 gram zar gibi doğranmış tavuk eti
 
 Bir tencereye yağı koyup hafif kızdırarak sebzeyi ilâve edip 1 dakika kavurunuz.
 Sonra tuz ve tavuk suyunu ilâve ederek kaynatınız.
 Başka bir kapta sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan tavuk suyunun içine karıştırarak ilâve ediniz.
 Ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip süzünüz.
 Tavuk etlerini ekleyerek servis yapınız.
 
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | insancıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.07.2019
 Mesajlar: 62
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144867 Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
 863 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tavuk göğüs eti
 4 su bardağı tavuk suyu
 15 gram tereyağı
 1 çorba kaşığı un
 1 adet çarliston biber
 1 adet Arnavut biberi
 1 küçük havuç
 1 küçük kabak
 Tuz
 Karabiber
 
 Tavuğu haşlayın ve suyunu bir kenara alıp eti tel tel ayırın.
 Tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun.
 Topaklanmaması için tahta kaşıkla karıştırarak tavuk suyunu da ilave edin.
 Biber, havuç ve kabakları yıkayıp soyun.
 Havuç ve kabakları küp küp doğrayın.
 Biberleri ince ince kıyın.
 Sebzeleri çorbaya ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
 Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155652 Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021
 585 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bir tavuk göğsünü ve bir tavuk butunu 4-5 bardak soğuk su ile haşlayın. (Haşlama suyunun içine bir adet soğan ve bir adet havucu küp şeklinde doğrayarak ilave edebilirsiniz).
 Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalara ayırıp, tekrar haşlama suyunun içine koyun.
 4 çorba kaşığı yulafı (yulaf kullanmamızın nedeni, beta glukan içeriği sayesinde bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu katkısıdır) soğuk suyla ıslatın. -Yulaf istemiyorsanız, tel şehriye de kullanabilirsiniz.- 10-15 dakika bekledikten sonra tavuk suyu ve etinin bulunduğu tencereye ekleyin.
 Tuz, taze çekilmiş karabiber ve arzunuza göre zerdeçal veya kırmızı biber ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
 Üzerine ince kıydığınız maydanoz serpip, limon suyu sıkarak tüketebilirsiniz.
 
 Not: Bu şekilde pişirerek, bağışıklık sistemini güçlendirici ve besleyici bir tavuk çorbası hazırlamış olursunuz. Yulaf yerine şehriye veya sadece sebze kullanarak da hazırlayabileceğiniz bu çorbayı blenderdan geçirerek ek besine başlamış, 8 ayın üstündeki bebeklerin beslenmesinde de kullanabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170546 Gönderme Tarihi: 27.Şub.2023
 409 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Sofra Tuzu 1 Tutam
 Kekik 1 Tutam
 Tel Şehriye Makarna 200 Gram
 Defne Yaprağı 1 Dal
 Karanfil 1 Diş
 Tavuk Gögüs 600 Gram
 Su 3 Su Bardağı
 Tavuk Bulyon 2 Adet
 Havuç 2 Adet
 Soğan 1 Adet
 Kereviz 2 Adet
 
 Tavuk göğsü, kereviz, soğan, havuç kesildikten sonra sıcak su, tavuk bulyon ve tuz ile mikrodalga kabınıza konur. Koku ve lezzetini vermesi için defne yaprağı, kekik, karanfil pamuklu bezden bir parçaya sarılır ve kabın içine yerleştirilir (piştikten sonra içinden çıkarılıp atılır).
 Kabın üstü COOK Mikrodalga Streç Film ile örtülür ve fırın içine yerleştirilir. Yüksek ısıda 14 dakika daha sonra orta ısıda 25 dakika pişirilir. Şehriye çorbanın içine eklenir üstü tekrar örtülür. Orta ısıda 7 dakika daha pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Arzu edilirse servis yapmadan önce üstüne ince doğranmış kereviz yaprakları ile süslenir.
 
 
  
 
 | 
| Tavuk Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179218 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
 149 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet tavuk (but veya göğüs)
 8 su bardağı su
 3 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı biber salçası
 Yarım yemek kaşığı Domates salçası
 1 yemek kaşığı un
 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Önce tavukları yıkayıp düdüklüye alıyoruz üzerine suyu ekliyoruz ,kapağını kapatıp 25 dk pişmeye bırakıyoruz. Haşlanan tavukları bir kaba didikliyoruz, tencereye yağı koyup sarımsağı kavuruyoruz ,ardından salçayı ekleyip kavuruyoruz kokusu çıkınca unu ekliyoruz ,2 -3 dk hepsini kavurduktan sonra tavuk suyumuzdan 6 bardak süzerek üzerine ekliyoruz ,nane ve tuzu da ekleyip 5 dk kaynattıktan sonra tavukları ekleyip altını kısıp 10 dk daha kaynatıyoruz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |