|
Tavuk Çöp Şiş |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40679
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tavuk göğsü
1 kase kiraz domates
1 kase kırmızı arpacık soğanı
1 kase doğranmış yeşil biber
Marinesi için:
1 kuru soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak, rendelenmiş
1 yemek kaşığ salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tavuk göğüslerini küp küp kebaplık doğrayın.Zeytinyağ, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları karıştırıp tavukları marine edin. Dolapta pişirme öncesi birkaç saat dinlendirin.
Ben bir karış uzunluğunda çöp şişler kullandım. Kullanmadan önce şişlerinizi, metal şiş kullanacaksanız yağlayın; benim gibi çöp şiş tercih ediyorsanız birkaç saat önceden suya ıslayın. Böylece etleriniz metal şişlere yapışmayacak; çöp şişleriniz de yanmayacaklardır.
Tavukları, doğranmış tatlı yeşil biberleri, kiraz domates ve arpacık soğanları sırayla şişlere geçirip önceden ısınmış mangalda veya benim yaptığım gibi ocak üstü ızgarada (grill de) ızgara izleri çıkıp tavuklar tamamen beyazlaşana dek pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 15.07.2021
|
Tavuk Çöp Şiş |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107046
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015
1,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://bakpilic.com.tr
500 gr. tavuk göğsü
12 adet çeri domates
4 adet çarliston biber
Sos:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz
Tavuk göğüslerini 2 cmlik küpler halinde doğrayın. Çarliston biberleri 3 parçaya kesin. Çöp şişlere sırasıyla domates, tavuk, biber dizin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırarak çöp şişlerin üzerine dökün. Izgara yada barbeküde arada çevrilerek pişirin.
|
Tavuk Çöp Şiş |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121573
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2016
1,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tavuk göğsü
Sosu için:
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Garnitürü içi:
1 patlıcan
1 kabak
Sıvı yağ
Kekik
Toz biber
karabiber
Tuz
5-6 adet sivri biber
5-6 adet kiraz domates
Bir kapta sos malzemesi iyice karıştırılarak kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsleri ilave edilerek iyice karıştırılır ve buzdolabında bir gece ya da 5-6 saat bekletilir.
Süre sonunda çöpşilere tavuklar dizilip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralanır.
Patlıcan, kabak yuvarlak şekilde doğranır, üzerine biraz sıvı yağ, kekik, toz biber, tuz ve karabiber ilave edilerek harmanlanır. Çöp şişlere bir kabak, bir patlıcan şeklinde dizilir. Kiraz domatesler de bölmeden şişlere dizilir.
Hazırlanan garnitür şişleri de tepsiye dizilir, biberler de aralara yerleştirilir.
200 derece fırında pişirilir.
|
Tavuk Çöp Şiş |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130247
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
1,156 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
4 dilim tavuk biftek
1 adet soğan
8 - 10 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
Kekik
Tuz
Tavuk biftekler ince uzun şeritler halinde kesilir.
Her dilim bir şişe geçirilir.
Soğan ve sarımsak robottan geçirilip, tülbentten suyu süzülür.
Tavuk şişleri soğan suyu ve soya sosunda 1 saat bekletilir.
Her şişin ucuna arpacık soğan geçirilip ızgarada ya da tavada pişirilir.
Pişerken üzerine kekik ve tuz serpilir.
|
Tavuk Çöpşiş |
|
çevrimiçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc133079
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
725 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Tavuk etimizi yıkayıp kuşbaşı dilimliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
Sarımsağı tavuğumuzun üzerine rendeliyoruz.
Tuz, salça, sıvı yağ ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz ve buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra dolaptan çıkarıp tek tek çöp şişlerimize diziyoruz.
Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz ve şişlerimizi tavaya alıp orta ateşte hertarafını kızartıyoruz ve servis yapıyoruz.
|
Tavuk Çöp Şiş |
|
bakla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133526
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018
1,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. tavuk kuşbaşı
1 çorba kaşığı salça
1 tutam karabiber
1 diş sarımsak
1 tutam kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz
Tavuk etlerini derin bir kaseye alalım ve üzerine sarımsağı rendeleyelim. Tuz, baharat, yoğurt ve sıvıyağ ekleyelim. İyice yoğuralım ve buzdolabında yarım saat bekletelim. Daha sonra dolaptan çıkarıp çöp şişlere dizelim. Tavamızı ocağa alıp iyice kızdıralım. Şişleri tavaya alalım ve her taraflarını iyice kızartıp servis yapalım.
|
Tavuk Çöp Şiş |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc151968
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020
1,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
Sosu için:
5 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
Tahta şiş
Geniş bir kasenin içine sos için gerekli malzemeleri koyup güzelce karıştırın. Tavuk göğüsü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp sosun içine koyun. Tavuk etlerini sosa iyice bulayın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Dinlenen tavuk etlerini şişe hafif aralıklı olacak şekilde dizin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Kalan sosu tavuk etlerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 220 derece fırının hafif alt kısmında pişirin. Tavuk etleri fırında pişerken bir kaç defa alt üst çevirerek pişirin.
|
Tavuk Şiş |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161911
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2021
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuşbaşı tavuk
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Derin bir karıştırma kabına kuşbaşı doğranmış tavukları alıyoruz.
Yoğurt, salça, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, baharatlar ve tuzu da ekliyoruz.
Elimizle tüm sosu tavuklara güzelce yediriyoruz.
En az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Ağzı kapalı bir kabın içinde 1 gece beklerse çok daha lezzetli olur.
Çöp şişlere tavukları diziyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şişleri yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. İlk 15 dakikadan sonra diğer yüzünü çevirmeyi unutmayın.
Fırından çıkan tavuk şişleri sıcak sıcak servis ediyoruz.
|
Tavuk Çöp Şiş |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178660
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Çöp şişler (tahta veya metal)
Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
Bir kaba alın ve üzerine yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber, kekik, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve tavuk parçalarının her tarafının sosla kaplanmasını sağlayın.
Kabı streç filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat, tercihen gece boyunca marine edin.
Eğer tahta çöp şiş kullanıyorsanız, yanmamaları için şişleri 30 dakika boyunca su dolu bir kapta bekletin.
Marine edilmiş tavuk parçalarını çöp şişlere dizin.
Tavuk çöp şişleri ızgaraya yerleştirin ve her tarafını yaklaşık 10-15 dakika, tamamen pişene kadar pişirin. Ara sıra çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
Tavuk çöp şişleri ızgaradan alın ve sıcak servis yapın.
Not: Yanında pilav, salata veya yoğurtlu soslarla servis edebilirsiniz.
|
|