500 gr tavuk ciğeri
 
 2 su bardağı pilavlık bulgr
 
 2 tane kuru soğan 
 
 10 tane yeşil soğan
 
 2 yemek kaşığı margarin( sıvı yağda olabilir)
 
 Kimyon,karabiber,tuz
 
 
 YAPILIŞI; 
 
Ciğerleri temizleyin ve güzelce yıkayın.Süzdürün.Yağı tencereye koyun. Soğanları ince kıyın,tavaya ilave edin
 
Üzerine suyu süzülmüş ciğerleri ilave edin. Ciğerler suyunu bırakıp çekinceye kadar bekleyin. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu ilave edin biraz daha kavurun. Bulguru ilave edip 2 su bardağı sıcak suyu koyun, kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra üzerini maydanozla süsleyin.
 
 
[img:]https://img.lezzetler.com/yuklenen6/tavuk-cigerli-bulgur-pilavi-13540.jpg[/img:]
 
[color=red:][i:]Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.09.2022[/i:][/color:]
  
 |