700 gram tavuk ciğeri (Yürek ile beraber)
1 büyük boy kuru soğan
3 adet biber
1 veya 2 domates
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Ciğerlerimizi ve yüreklerimizi yıkayıp, suyunu süzelim.
Ufak ufak doğrayıp, sıvı yağ koyduğumuz kapaklı tenceremize alalım.
Ciğerlerimiz suyunu salıp çektiğinde kızarmaya başladıktan sonra, ufak ufak doğradığımız soğanı ve biberleri de ilave edelim.
Hep birlikte kavurmaya devam edelim.
Kavrulunca kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri de katalım.
Onları da arada yavaşça karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Bu esnada tuzunu da ilave edelim.
Yemeğimiz pişip ocağımızın altını kapattıktan sonra, isteğe göre karabiber, kimyon ve kekik ilave edelim.
Bir iki karıştırıp servis tabağımıza alalım.
|