| 
 
 
 | 
Tavuk Ciğeri Kavurması | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182176 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2025 
72 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
450-500 gram tavuk ciğer
 
1 çorba kaşığı un
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Kekik
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
1 adet büyük kuru soğan
 
Birkaç adet maydanoz
 
 
Öncelikle ciğeri yıkayın ve beyaz görülen kısımlarını kesin.
 
Küçük küçük doğradığınız ciğerleri tavaya koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin.
 
Suyunu çektiğinde yağ ilave edin.
 
Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edin.
 
Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı unu ciğerlerin üzerine serpin ve karıştırın.
 
2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocağı söndürün.
 
Kuru soğanları piyazlık doğrayın ve elle ovun. Ciğerlere ekleyin yanına ekleyin.
 
Servis tabağına alın. Doğranmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 
 
Not: Ciğerleri pişirirken fazladan su eklemek yerine kendi kendine suyunu çekmesini bekleyin. Ciğerin içerisine domates sosu ya da küçük küçük doğradığınız domateslerden ekleyebilirsiniz. Bu tavuk ciğeri tarifinizi daha lezzetli hale getirebilir. Tavuk ciğer tarifini hazırlarken eklediğiniz un kokusunu alıyor. Öte yandan istediğiniz baharat çeşidini de yemeğinize ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Ciğeri Kavurması | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163152 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022 
1,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk ciğeri
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
İlk olarak ciğerleri kuşbaşı doğrayarak işe başlayın. 2 adet soğanı piyazlık doğrayarak, zeytinyağını önceden ısıttığınız tavaya koyun ve kavurmaya başlayın. Ardından kuşbaşı ciğerleri de ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmayı sürdürün. Yemeğinize baharatları da ekleyerek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Ciğeri Kavurma | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151642 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020 
2,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo tavuk ciğeri
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
 
Tavuk ciğeri kuşbaşı doğranır, bir tavaya alınır, kapaklı olarak ateşe oturtulur, ara sıra karıştırılarak kavrulur.
 
Suyunu saldıktan sonra tava kapağı alınarak suyu çekene kadar kavrulur.
 
Ciğerler suyunu çekince sıvı yağ eklenir, biraz daha kavrulur.
 
En son tuz ve kırmızı pul biber eklenir, biraz daha karıştırılır ve sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Ciğeri Kavurması | 
  | 
eda tırpan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144622 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2019 
838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk ciğeri
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
Çeyrek demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı pul biber
 
 
Ciğerlerinizi iyice ayıklayın, kanı çıkana kadar bol suyla yıkayın.
 
Kuruladığınız ciğerleri kuşbaşı doğrayın.
 
Soğanları piyazlık doğrayın, dolmalık biberin çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın.
 
Zeytinyağını tavada kızdırın.
 
Önce soğanları sonra da biberleri tavada kavurun.
 
Ciğerleri de tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
 
Domates salçası ve baharatları yemeğe ekleyip altını kısın.
 
Kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Ciğeri Kavurması | 
  | 
fidegül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94514 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2013 
1,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket tavuk ciğeri
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
2 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı sumak
 
 
Ciğerleri yıkayıp küp küp doğrayalım tencerede margarini eritelim ciğerleri kavuralım kavrulan ciğerlere baharatları ekleyip altını kapatalım soğanı yuvarlak doğrayıp sumakla karıştıralım domatesleri de doğrayıp ciğerlerle servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Ciğeri Kavurması | 
  | 
safhir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Zürich | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51678 
Gönderme Tarihi: 15.May.2010 
2,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstediginiz kadar tavuk cigeri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Bol kekik
 
Yarim cay bardagi yag
 
 
Cigerler yikanip parcalanmadan bütün bir sekilde teflon tavaya konur,suyu cekilip citirdamaya baslayinca sivi yag ilave edilir güzelce karistirilarak kizartilir,indirmeye yakin bütün baharat ilave edilip servise hazirlanir.
 
 
Not: Soguk daha da lezzetli oluyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |