| 
 | 
| Tavşan İçi | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153540 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
 641 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet bütün tavuk
 1 adet büyük boy havuç
 1 adet yemeklik soğan
 4 dal taze kekik
 6 adet tane karabiber
 Tuz
 8 bardak su
 Pilav için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 su bardağı pilavlık bulgur
 3.5 su bardağı tavuk suyu
 Tuz
 Karabiber
 Tabanı için:
 4 adet kuru yufka
 Üzeri için:
 200 gram tereyağı
 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
 
 Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın.
 İçine iri doğradığınız havuç ve soğanı, kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın.
 Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın.
 Pilav tenceresinde tereyağını eritin.
 Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın.
 Tuz ve suyunu ekleyip pişirin.
 Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın.
 Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun.
 Üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin.
 Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sırayla yerleştirin.
 En üstüne kalan tavukları koyun.
 Kalan tavuk suyundan gezdirin ve tereyağına pul biber ekleyin.
 Sosu da tavuk üzerinde gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| Tavşan İçi (Giresun) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc108673 Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
 3,826 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet kurutulmuş yufka
 Yarım kase bulgur
 1 adet tavuk göğsü
 3 diş sarmısak
 Tuz
 Kırmızı pulbiber
 
 Tavuk göğsünü haşlayın. Soğuduktan sonra küçük küçük parçalara ayırın. Bulguru yeterli suyla birlikte haşlayın. Yufkaları firında teker teker kurutun. Yufkalardan ilkini ılık suya batırıp, çıkarın. Geniş bir servis tabağına buruşturarak, yerleştirin. Üzerine haşlanmış bulgur ve bir miktar tavuk eti koyun. Göğüs etini haşladığınız suya dövülmüş 3 diş sarmısağı ekleyin. Bu sudan birkaç kaşık yufkanın üzerine serpin. Diğer yufkalara da aralarına bulgur ve tavuk eti koyarak, aynı işlemi uygulayın. Üzerine kırmızı pulbiber serptikten sonra servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tavşan İçi (Giresun) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc53949 Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
 3,881 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 sacta pişirilmiş ve eriştelik kesilmiş yufka
 1 adet haşlanmış tavuk
 5 su bardağı tavuk suyu
 2 diş sarımsak
 2 çorba kaşığı tereyağı
 
 Eriştelik kesilmiş yufkalar büyükçe bir kaba alınır.üzerine lokmalık dilimlere ayrılmış tavuk etleri dizilir daha sonra tereyağı tavada eritilerek üzerine tavuk suyu ve sarımsakta eklenip bir taşım kaynatılır bu karışım yufka ve tavukların üzerine dökülüp hemen servis yapılır.eğer kuru yer kaldıysa tavuk suyundan ilave edilebilir.
 
 Not: Bu tarifin adı her ne kadar tavşan içi olsada tavukla yapılan Giresun Çamoluk yöresine ait çok güzel yöresel bir yemektir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |