| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavşan Budu Kızartması | 
 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12673 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2007 
4,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
4 parça tavşan budu, 
 
1 demet maydanoz, 
 
30 gram sadeyağ, 
 
1 defne yaprağı, 
 
1 limon, 
 
7 kaşık zeytinyağı, 
 
yeteri kadar tuz ve karabiber.
 
 
Yapımı: Porselen bir kâseye tavşan butlarını yerleştirin. Ayıklanmış, yıkanmış, kıyılmış maydanozla birlikte 1 limonun suyunu, 5 kaşık zeytinyağını, defne yaprağını, yeteri kadar tuz ve karabiberi serptikten sonra etleri vakit vakit çevirerek 1 saat bu marinatta dinlendirin. Kalan zeytinyağıyle sadeyağı bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra tavşan butlarını marinet suyundan süzerek tavaya atıp kızartın. Etlerin her iki tarafları da kızardıktan sonra tavadan çıkarıp servis tabağına dizin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu dökülmüş marul salatasıyle birlikte servis yapın.
  
 | 
 
Tavşan Budu | 
 
  | 
kürdan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2017 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123928 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2017 
1,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
2 Tavşan budu (Toplam ağırlık yaklaşık 750 gr.) 
 
500 ml Ayran 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
6 Ardıç meyvesi 
 
2 Defne yaprağı 
 
50 gr. dilim Jambon, yağlı 
 
100 ml Krema veya ekşi Krema 
 
150 ml Su 
 
Nişasta 
 
 
Tavşan budunu yaklaşık 12 saat ayran içinde bekletiniz ve arada bir çeviriniz.
 
Tavşan sırtını derisini yüzünüz, tuz ve karabiberle ovunuz. Pastırma ile sarınız ve defne yaprağı ve kuş üzümü ilave ederek Gurme-Kızartma kabına yerleştiriniz. Üstü kapalı olarak yaklaşık 15 dakika pişiriniz. Eti çeviriniz, biraz su ve krema ilave ediniz ve üstü açık olarak pişirmeyi tamamlayınız.
 
Kızartma sosunu krema ve su ile çoğaltınız, biraz nişasta ile koyulaştırınız. Et ile ayrıca servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavşan Budu Kızartması Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |