| 
 
 
 | 
Tavada Çipura | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165820 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2022 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet çipura
 
Zeytinyağı
 
Sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik
 
Defne yaprağı
 
 
Çipuraları temizleyip ayıklayın ve iyice yıkayın. Balıkları bir süzgece alın ve süzülmelerini beklerken marine sosunu hazırlamaya başlayın. Bir havanda sarımsağı ezin, zeytinyağı ve diğer baharatlarla birlikte sosu karıştırın. Balığı marine sosuna iyice bulayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Defne yaprağı attığınız ve zeytinyağı ile ısıttığınız tavada arkalı önlü pişirin. Üzerine limon sıkarak servis yapın.
 
 
Not: Daha hafif bir pişirme yöntemi için balığı pişirme kağıdına sararak 180 derece ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
  
 | 
Çipura Tava | 
  | 
nükte 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141045 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2019 
754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet çipura
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Çipuraları temizleyin, iyice yıkayın ve bıçakla iki yanını derince kesin. Unu ve tuzu karıştırın. Unladığınız balıkları kızgın yağa atın. Orta ateşte ağır ağır kızartın.
 
 
 
  
 | 
Çipura Tava | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122740 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2017 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çipura
 
Kızartma yağı
 
Tuz
 
 
Çipuraların içleri temizlenir, yüzgeçleri kesilir, kafaları kopartılmaz.
 
Bol akar suda iyice yıkanır, kağıt havlu ile kurulanır, hafif tuzlanır.
 
Yanmaz tavada az yağla iki taraflı kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Tavada Çipura | 
  | 
VII.Murat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74466 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012 
3,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet çipura
 
1 su bardagı un
 
2 su bardagı sıvı yağ
 
 
Çipuraları yıkayın, bıçakla iki yanını derince kesin. Unu ve tuzu karıştırın. Unladığınız balıkları kızgın yağa atın. Ocak orta ateşte ağır ağır kızartın.
 
 
Not: İri bir balık olduğu için ağır ateşte pişirmeniz içinin iyice pişmesini sağlayacaktır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |