| 
 
 
 | 
Tavada Pizza | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181265 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2025 
119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamur için:
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı yoğurt
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı toz biber
 
Üzeri için (isteğe göre):
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Sucuk veya salam dilimleri
 
Mantar dilimleri
 
Zeytin
 
Mısır
 
Kapya biber
 
 
Bir kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu alın.
 
Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamur toparlandıktan sonra dinlenmesi için bir kenara bırakın.
 
Bir kasede domates salçasını, zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı ve baharatları karıştırarak pizza sosunu hazırlayın.
 
Daha aromatik bir lezzet için kekik miktarını arttırabilirsiniz.
 
Dinlenen hamuru ince bir şekilde açın.
 
Hafifçe yağladığınız geniş bir tavaya hamuru yerleştirin.
 
Orta ateşte, altı hafifçe kızarana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
 
Hamurun üzerine hazırladığınız sosu sürün.
 
Ardından, rendelenmiş kaşar peyniri ve tercih ettiğiniz diğer malzemeleri ekleyin.
 
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte peynirler eriyip malzemeler iyice ısınana kadar yaklaşık 7-8 dakika pişirin.
 
Tavada pizzanızı dilimleyerek sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavada Pizza | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168195 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2022 
349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt (115ml)
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin)
 
Üzeri için:
 
Yarım kâse dolusu kaşar peyniri rendesi
 
Sucuk, yeşilbiber, kırmızıbiber, zeytin, mantar, konserve mısır
 
Sosu için:
 
Yarım yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 çay kaşığı dolusu kekik
 
1 çay kaşığı fesleğen
 
1 adet sarımsak
 
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
 
 
Karıştırma kabının içerisine yumurta, yoğurt, sıvıyağı, şeker, kabartma tozu ve tuzu alın. Tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
 
Önce 1,5 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından hamurun kıvamına göre biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur olacak.
 
Güzelce yoğurduğunuz hamuru tezgâha alın. Birkaç dakika da tezgâh üzerine yoğurarak hamuru toparlayın. Bir kabın içerisine alıp üzerini temiz bir bezle kapatın.
 
Hamur dinlenirken malzemeleri hazırlamaya geçebilirsiniz.
 
Bu tarife kırmızıbiber, yeşilbiber, zeytin ve sucuk kullandık. Siz damak zevkinize göre istediğiniz malzemeyi ekleyebilir yahut çıkarabilirsiniz.
 
Pizza sosu için; bir kâsenin içerisine domates salçası ve biber salçası, sıvıyağı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Karışımın içerisine azar azar su ilave ederek kıvamını ayarlayın. Kıvamı ne çok koyu ne de çok sulu olsun, çeyrek su bardağı kadar su yeterli oluyor.
 
Ardından hamuru iki eşit parçaya bölün ve beze haline getirin. Hamuru ister elinizle ister merdane yardımıyla tavanın büyüklüğüne göre açın.
 
(Her iki hamuru da iki ayrı tavaya yerleştirin. Dilerseniz iki hamuru birleştirip büyük bir tavada bir tane pizza da yapabilirsiniz.)
 
Hazırladığınız pizza sosunu hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün. Üzerine bol miktarda kaşar rendesi serpiştirin.
 
Sırasıyla yeşilbiber, zeytin, sucuk, kırmızıbiber evde varsa mantar ve mısırı dizin.
 
En sonra üzerlerine tekrar kaşar rendesi ekleyin.
 
Ocağın en büyük gözünde kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavada Pizza | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161100 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2021 
429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincanı yoğurt
 
3 kahve fincanı un
 
1 yumurta
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Yarım bardak süt
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 kaşık tuz
 
2 kaşık sıvı yağ
 
Sosis
 
Zeytin
 
Biber
 
Sucuk
 
Küçük domates
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Öncelikle bir kabın içerisine un, tuz, süt, kabartma tozu ve yoğurdu alıp güzelce karıştırın.
 
Koyu kıvamda karışım elde ettikten sonra karışımı yağlanmış tavaya dökerek yayın.
 
Burada önemli olan, karışım sulu olursa un, katı olursa süt ekleyin.
 
Tavaya aldığınız karışımın üzerine sulandırılmış salça dökün.
 
Üzerine de kaşar peynirin yarısını dökerek, hamurun üzerine üst malzemeleri dizin.
 
Kalan kaşar peyniri üzerine ekleyin.
 
Tavayı bir kapakla kapatarak 15 dakika kadar pişirin.
 
 
Not: Karışımı kaşıkla önceden yağlanmış teflon tavaya dökerek yaymayı unutmayın. Yayarken hamur hala yapışkan olur. Bunu çok dert etmeyin. Tavanın kapağını iyice kapatarak kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 8 dakika sonra çatalla hamuru kontrol edin. Ayrıca spatulayla pizzanın altını kontrol edip havaya kaldırmayı da unutmayın.
 
 
 
  
 | 
Tavada Pizza | 
  | 
sami er 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2019 
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144152 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2019 
674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
1/3 paket yaş maya
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım çay kaşığı şeker
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
3 adet mantar
 
3 adet zeytin
 
5 adet biber
 
Rendelenmiş peynir
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
 
Şeker ile mayayı suda çözdükten sonra un ve mayayı karıştırarak yoğurun. Hamuru mayalanması için 30 dakika bekletin.
 
Bu sürede mantarları kesip zeytinleri çekirdeklerinden ayırın. Beklettiğiniz hamuru alıp elinizle incelterek açın.
 
Geniş bir tavanızı zeytinyağıyla bulayın ve ısıtın. Pizza hamurunu tavaya yerleştirip kapağını kapatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sonra tüm malzemelerinizi üzerine yerleştirin.
 
Orta ateşte 20 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavada Pizza | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120343 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2016 
1,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Çorba kaşığı yoğurt
 
3 Çorba kaşığı margarin
 
2 Adet yumurta
 
Tuz
 
1 Paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
1 çorba kaşığı Salça
 
1 çay kaşığı Nane
 
100gr Sucuk
 
200gr Mantar
 
100gr Kaşar peyniri
 
1 Adet orta boy domates
 
2 Çorba kaşığı mısır
 
 
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuruyoruz. Daha sonra büyük teflon tavayı yağlayıp hamuru içine bir parmak kalınlıkta yayıp üzerine salça ve naneyi bir fırça yardımıyla sürüyoruz ve diğer malzemeleri hamurun üzerini koyup tavanın kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 15-20 dakikada pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tavada Pizza | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73944 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
2,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 fincan un
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Biraz sosis
 
1 çay bardağı sucuk
 
Rende kaşar
 
Tuz
 
Zeytin
 
Biber
 
 
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz hepsini bir kapta karıştırın. Çok az yağladığımız tavaya kek kıvamındaki hamuru dökün. Üzerine salçalı su dökün. En üste de peynir rendesi, sucuk, sosisle süsleyip tavanın kapağını kapatın.
 
 
 
 
Fotoğraf "raziye hoşgör" tarafından gönderildi. 20.01.2021
  
 | 
Tava Pizzası | 
  | 
felamur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2010 
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71786 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012 
1,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 ekmeklik hamur
 
1 yumurta
 
2 Sosis
 
100 gr Sucuk
 
1 bardak Kasar Peyniri Rendesi
 
1 Domates
 
Biraz tuz, karabiber
 
Biraz kekik
 
Ketçap
 
 
Hamuru ikiye bölün,yarısını biraz açıp üzerine ketçap sürün ve diğer tüm malzemeyi üzerine düzenli bir şekilde dökün.Hamurun diğer yarısını da aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın ve yagladiginiz teflon tavada, tavanin üzerini bir kapakla kapatip hafif atesli ocakta alti kizarincaya kadar pisirin. Kapak yardimiyle ters yüz ederek diger tarafini da pisirin. Sicak olarak servis yapin.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 16.12.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 |