| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tava Lokumu | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103044 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014 
1,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. margarin
 
2 su bardagı süt
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
1 su bardagı yogurt
 
Aldıgı kadar un
 
250 gr. kıyma
 
1 baş kuru soğon
 
Yarım demet maydonoz
 
3 kaşık maya
 
 
Kıyma ince kıyılmış sogan 3 kaşık margarin ile kavrulur ince dogranmış maydonoz tuz eklenerek ocaktan alınır. Süt, yogurt, maya, tuz, yumurtanın beyazı ve oda sıcaklıgında bekletilmiş margarin, aldıgı kadar un ile hamur yapılır, hamur kabarınca yumurta büyüklügünde parçalara ayrılır avuç içinde açılır, kıymalı iç konarak kapatılıp yuvarlanır, yağlanmış tepsiye yanyana dizilir, üstüne yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Birol Varol" tarafından gönderildi. 14.03.2019
  
 | 
 
Tava Lokumu | 
 
  | 
sarı çizme 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2015 
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113543 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2015 
2,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 yemek kaşığı toz maya
 
4 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
150 gr eritilmiş tereyağı
 
Harcı için200 gr kıyma
 
3 adet patates
 
2 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
 
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup, maya eriyene kadar elinizle karıştırın.
 
Üzerine yoğurt, sıvıyağı ve tuz ilave edip, karıştırmaya devam edin.
 
4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur hazırlayın.
 
Hamuru, mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin.
 
Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin.
 
Tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
 
Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın.
 
Elinizi sıvıyağa batırarak, mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın.
 
Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp, içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın.
 
Eritilmiş tereyağını hamurların üzerine gezdirin.
 
Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin.
 
180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tava Lokumu Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |