| 
 
 
 | 
Tava Kurabiyesi | 
  | 
nazo 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.09.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40625 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2009 
9,798 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
1/2 bardak süt
 
1,5 bardak kuru üzüm
 
2,5 bardak un
 
1/2 çay kaşığı karbonat
 
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 bardak şeker
 
2 çay kaşığı tarçın
 
1 bardak margarin
 
 
Yumurta ve süt hafifçe çırpılır ve kuru üzüm ilâve edilir. Kuru malzeme birlikte elenir. Yağ bu karışıma bıçak ya da hamur teli ile iyice yedirilerek, bulgur iriliğinde parçalar elde edinceye kadar karıştırılır. Sonra üstüne hazırlanan süt, üzümlü karışım katılır ve buzdolabına koyularak en az 1 saat bekletilir. Unlanmış tahtada, hamurun üzerine yağ kâğıdı serilerek 1/2 santim kalınlığında açılır. Hamur istenilen şekilde kesilerek hafif yağlanmış kızgın tavada iki tarafı kızartılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 12.05.2025
  
 | 
Tava Kurabiye | 
  | 
Yağ Satarım Bal Satarım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2019 
Mesajlar: 77 Şehir: Kartaca | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139738 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2019 
1,684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
400 g Yulaf ezmesi
 
1 tatlı kaşığı Kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı Karbonat
 
1/4 tatlı kaşığı Tuz
 
1 tatlı kaşığı Tarçın
 
1/4 tatlı kaşığı Muskat
 
1/4 tatlı kaşığı Toz karanfil
 
125 g Tereyağı
 
3 çorba kaşığı Bal
 
2 adet Yumurta
 
100 g Kuru kayısı
 
50 g Kabak çekirdeği
 
50 g Badem
 
1/2 tatlı kaşığı Susam
 
 
Grundig fırını 180 derece ısıt.
 
Yulafı doğrayıcıda ufalayıp bir kaba al. Kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, muskat ve karanfili ekleyip karıştır.
 
Tereyağını erit ve geniş bir kapta soğumaya bırak. Sırasıyla balı ve yumurtaları ekleyip çırp.
 
Tereyağlı karışıma yulaflı karışımı yedir. Kayısı, kabak çekirdeği, badem ve susamı ekleyip bir kaç defa daha karıştır.
 
Döküm tavanın tabanını ve kenarlarını yağla. Kurabiye harcını tavaya yerleştirip düzleştir.
 
Fırında üzeri hafif kızarana kadar 20 dakika pişir.
 
 
 
  
 | 
Tavada Fırınsız Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159890 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021 
393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
120 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
2 adet yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı damla çikolata
 
1 paket vanilya
 
 
Orta boy bir kabın içerisine tereyağını alın ve mikserle kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
 
Ardından toz şekeri de ilave ederek şeker içinde eriyene kadar 5 dakika kadar orta ayarda güzelce çırpın.
 
Yumurtaların her birini içine teker teker ilave edin. Her yumurta ekledikten sonra güzelce çırpın.
 
Bu karışımın içerisine kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra unu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edene kadar güzelce yoğurun.
 
Son olarak damla çikolatayı ekleyerek güzelce yoğurun. Streç filme sararak buzdolabında 1 saat kadar vaktiniz yoksa 15-20 dakika kadar dinlendirin.
 
Demir döküm tavanızı tereyağlayın. Kurabiye hamurunu içerisine elinizle bastırarak ya da merdane yardımıyla hafifçe açarak yayın.
 
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra tüketin.
 
 
 
  
 | 
Tava Kurabiyesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184735 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2025 
77 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 g tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilin
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
2 - 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
1 çay bardağı damla çikolata veya küçük doğranmış çikolata parçaları
 
 
Geniş bir kapta tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Yumurta ve vanilini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
 
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Damla çikolataları hamura ekleyin ve spatula ile karıştırın.
 
Yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın. Hamuru tavaya yayın, üzerini düzleştirin.
 
Ocağı en kısık ayara getirin, tavanın kapağını kapatın. Yaklaşık 15-20 dakika alt kısmı pişene kadar bekleyin.
 
Bir tabak yardımıyla kurabiyeyi çevirip diğer tarafını da 10 dakika pişirin.
 
Ilıyınca dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |