Kısa URL: https://ml.md/lc9727
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
3,147 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr baklavalık un
Aldığı kadar su
4 parça sahan kaymağı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Şurup için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 çay bardağı çekilmiş antepfıstığı
1. Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Aldığı kadar su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. Yaklaşık 2 saat dinlendirin.
2. Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan tutup havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın. Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf şeklinde kapatın. Kızgın yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc73400
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2012
1,979 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı su
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
300 gr kaymak
Kızartma yağı
Şurup için:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Un, su ve tuzla orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamur 6 bezeye ayrılır, üzeri kapatılır ve bir gece bekletilir. Sonra unlu zeminde merdaneyle açmaya başlanır, biraz büyüyünce havada çevirerek genişletilir. Kocaman olunca kaymak sürülür, mektup zarfı şeklinde katlanır. Az yağda iki yüzü çok az kızartılır. Servis tabağına alınır. Soğuk şurup gezdirilir.