|
|
|
Tavada Bazlama |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3340 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185572
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ilık su, süt, şeker ve mayayı karıştırın. Maya aktifleşene kadar 5-10 dakika bekletin.
Unu geniş bir kaba alın, tuzu ekleyin. Ortasını açarak mayalı karışımı ve zeytinyağını ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru üzeri kapalı şekilde yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru 6-8 parçaya ayırın. Her birini unlayarak yuvarlak bazlama şekline getirin.
Isıtılmış yapışmaz tavada, her iki tarafı da kabarıp kızarana kadar pişirin.
Sıcakken üzerine tereyağı sürün, peynir, reçel veya bal ile servis edin.

|
Tava Bazlaması |
 |
fenomen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2012
Mesajlar: 32 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc83068
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2012
2,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Alabildiği kadar un
Su, maya, tuz bir kaba konur, karıştırılır. Fazla sert olmayan ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır ve 1 saat dinlendirilir. Sonra limon kadar parçalar alınır. Oklava kullanmadan, elle büyük çay tabağı çapında açılır. Yanmaz tava ateşe konur. Isınınca bazlama bırakılır, iki yüzü pembe renkte pişirilir.

|
|
Tava Bazlaması Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|