Kısa URL: https://ml.md/lc71558
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık süt
25 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru hazırlamak için ılık süt, maya, şeker ve biraz unu karıştırın. Eritilip soğumuş tereyağını da ekleyip un katarak yumuşak bir hamur yapın. Karıştırırken içine tuz da atın. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Elinizde uzun silindir yapıp simit gibi birleştirin ve kenarlarına bıçakla çentikler atın. 200 derecede 25 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc45831
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2010
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı su
Yarım paket margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
Yeteri kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı susam
Yaş maya, ılık su ve şeker karıştırılır. Üzerine erimiş margarin , mahlep ve kulak memesi kıvamın alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 45 dakika kadar bekletilir. Sonra hamurdan limon kadar parçalar alınır. Tezgaha susam serpilir. Susamın üzerinde hamur çubuk yapılır. (15 cm uzunluğunda) Uçları birleştirilir, yağlanmış tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.