|
|
Tatlı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159536
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2021
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
İçi için:
1 çay bardağı ince kıyılmış badem
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri
Elenmiş unu derin bir kaseye alın ve ortasını havuz şeklinde açın. İrmik, süt, toz şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. İçi için badem, kuru üzüm, antep fıstığı, hindistan cevizi, toz şeker ve tereyağını karıştırın. Açtığınız hamurun bir kenarına iç harçtan 1 çorba kaşığı koyup diğer tarafı poğaça yapar gibi üzerine kapatın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız poğaça tatlıları kızgın sıvı yağda kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
|
Tatlı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174760
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt (Ilık)
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
125 gram tereyağı yumuşamış
1 çay kaşığı tuz
4-4,5 su bardağı un
İçi için;
Sürülebilir çikolata
Marmelat
Reçel
Üzeri için;
Pudra şekeri
Ilık sütü yoğurma kabına alın, üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip, karıştırın.
Kapağını kapatıp, 5 dakika bekletin.
Yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri de ekleyip, unu eleyerek azar azar ilave edip, yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp, 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup un serpilmiş tezgahta merdane ile açın.
Bir bıçak veya rulet ile kesin.
Geniş olan kısma çikolata veya reçel koyup kenarlarını katlayıp rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpin servis yapın.
|
|
Tatlı Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri
|
|