|
Tang Su Yuk |
|
URLALI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2006
Mesajlar: 47
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12345
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007
5,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
(Tatlı ekşi soslu tavuk)
1 kg kemiksiz beyaz et
2 adet soğan
2 adet tatlı sivribiber
2 adet havuç
Kırmızıbiber
Patates nişastası
Sos için:
1 kaşık salça
1 kaşık şeker
1 kaşık sirke
1 limon suyu
1-2 bardak su
Etler kuş başı doğranıp patates nişastasına bulanarak sıvı yağda kızartılır. Kızaran etler beş dakika soğumaya bırakılır ve ardından bir kez daha kızartılır. Salça, limon suyu, sirke, şeker ve sudan oluşan sos hazırlanır. Sebzeler doğranarak diri kalacak kıvamda kızartılır ve sosa Satılır. Son zamanlarda bu sos marketlerde de hazır olarak bulunmakta. Son olarak tavuk eti sosa eklenir. Kıvam elde etmek için sosa biraz patates nişastası katılarak pişirme işlemine devam edilir. Yemek susamla süslenerek servis yapılır.
ML® Soslu Tavuk için tıklayın
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5150
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
3,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
Sıvı yağ, Tuz
Hamuru için:
10 çorba kaşığı patates nişastası
10 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tatlı ekşili sos için:
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı salça
3 adet domates
Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun
Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin.
Hızlı ateşte 3 dakika sote edin. Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun.
Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk |
|
palet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Kızılcahamam |
Kısa URL: https://ml.md/lc130691
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
1,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk budu
2-3 çorba kaşığı un
1 adet dolmalık biber
1 adet soğan
2 dilim ananas
1 adet havuç
2 çorba kaşığı tatlı ekşi sos
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp küp şeklinde doğrayın. Tavuk etlerini una bulayıp kızgın yağda kızartın. Ananasları küp şeklinde doğrayın. Havuç, soğan ve dolmalık biberi ince ince doğrayın. Kızarttığınız tavuk etlerini ince doğranmış sebzeler, ananas ve tatlı ekşi sos ile tavada soteleyin.
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk |
|
berat özgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc125775
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2017
1,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Adet Tavuk Göğsü
4 Adet Yumurta Sarısı
6 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Adet Büyük Boy Soğan
2 Adet Havuç
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Tatlı Yeşil Biber
200 Gr. Tatlı Ekşi Sos (Sweet & Sour Sauce)
4 Çorba Yağ
1 Çay Kaşığı Tuz
Tavuk göğüslerimizi orta büyüklükte küp küp doğruyoruz. Önce mısır nişastasına sonra yumurta sarısına batırıp kızgın yağda rengi hafif değişip sararana kadar kızartıyoruz, havlu kağıt serilmiş borcama süzüp alıyoruz. Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğruyoruz, diğer bütün sebzelerimizi jülyen doğruyoruz. Tenceremize yağımızı koyup önce soğan ve havuçlarımızı 5 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından kırmızı ve yeşil biberlerimizi de koyup 2 dakika daha kavuruyoruz. Tavuklarımızı ve tuzumuzu ekleyerek 15 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. En son tatlı ekşi sosumuzun hepsini döküp 3 dakika kadar sosu yemeğimizle bütünleştiriyoruz. Daha sonra altını kapatıp sıcak olarak servis ediyoruz.
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk |
|
kamile
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc131723
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2018
1,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tavuk eti
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
yarım adet limon
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
80 gr yağ
Su, un, nişasta ve tuzu karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin. Tavukları bu karışımın içerisine atın, iyice harmanlayın.
Sos için salça ve suyu tavaya alıp ocağa koyun. Balı , limon, soya sosu ekleyip karıştırın. En son suda erittiğiniz nişastayı hızlı hızlı karıştırarak sosa ilave edin.
Kuşbaşı tavukları sos içerisinden teker teker alıp kızgın yağda kızartın.
Sos ile harmanlayıp servis tabağına alın.
|
Tatlı ve Ekşi Soslu Tavuk |
|
fikret ulus
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136727
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018
849 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet Yumurta Sarısı
6 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Adet Büyük Boy Soğan
2 Adet Havuç
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Tatlı Yeşil Biber
200 Gr. Tatlı Ekşi Sos (Sweet&Sour Sauce)
1 Çay Kaşığı Tuz
4 Çorba Kaşığı kızartma yağı
Tavuk göğüslerimizi orta büyüklükte küp küp doğruyoruz. Önce mısır nişastasına sonra yumurta sarısına batırıp kızgın yağda rengi hafif değişip sararana kadar kızırtıyoruz, havlu kağıt serilmiş borcama süzüp alıyoruz.
Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğruyoruz, diğer bütün sebzelerimizi jülyen doğruyoruz.
Tenceremize yağımızı koyup önce soğan ve havuçlarımızı 5 dakika kadar kavuruyoruz.
Ardından kırmızı ve yeşil biberlerimizi de koyup 2 dakika daha kavuruyoruz.
Tavuklarımızı ve tuzumuzu ekleyerek 15 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
En son tatlı ekşi sosumuzun hepsini döküp 3 dakika kadar sosu yemeğimizle bütünleştiriyoruz.
Daha sonra altını kapatıp sıcak olarak servis ediyoruz.
Not: Tatlı Ekşi Sosu büyük marketlerde bulabilirsiniz.
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk |
|
mobiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc152956
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet baget tavuk
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Susam
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
Tavuklarınızı derin bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağıyla tatlandırıp kenara alın.
Bir sos tenceresine, suyu ve nişastayı koyup karıştırarak nişastanın çözünmesini sağlayın. Ardından ketçap, üzüm sirkesi, esmer şeker ve soya sosu ilave ederek ocakta kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam alan sosunuzu ocaktan alın ve balı ekleyip ılınmaya bırakın.
Tavuklarınızı pişireceğiniz fırın kabına alın ve hazırladığınız hafif ılınan sosunuzu tavuklara sürüp, her iki tarafına da susam serpin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 40 dakika pişirmeye bırakın. Her 10 dakikada bir üzerine hazırladığınız sosu sürün. Kızaran bagetlerinizi dilerseniz yanında biraz sos ile sıcak servis edin.
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155256
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
387 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tavuk göğsü
2'şer adet kırmızı biber ve sivri biber
1 adet soğan
5-6 dal taze soğan
4 dilim konserve ananas
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Tatlı Ekşi Sos İçin:
3 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı soğuk su
1 su bardağı ananas suyu
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1/2 su bardağı esmerşeker
1 çorba kaşığı soya sosu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İrice doğranmış biber, soğan, taze soğanın yeşil kısımları ve lokmalık doğranmış ananası zeytinyağında ve harlı ateşte hafifçe soteleyin. Tatlı ekşi sos için nişastayı soğuk suda eritip tencereye alın. Üzerine kalan sos malzemesini ilave edip, kıvam alana dek orta ateşte pişirin. Kıvamı koyu gelirse su ile inceltebilirsiniz. Tavuk göğsünü lokmalık doğrayıp, tuz ve karabiberle ovalayın ve kenara alın. Derin bir kapta un, nişasta, kabartma tozu ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırın. Koyu kıvam alana dek azar azar su ilave edin. Tavuk parçalarını bu karışıma bulayıp, bol ve kızgın sıvı yağda altın rengi alana dek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Daha sonra biberli karışıma ilave edin. Tatlı ekşi sos ekleyip servis yapın.
|
Tatlı Ekşi Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177960
Gönderme Tarihi: 28.May.2024
273 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr kemiksiz tavuk but
1 adet yumurtanın beyazı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Tuz
Sos için:
2 dilim ananas
3 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı taze zencefil
Tatlı ekşi tavuk tarifi için öncelikle tavuk butlarını kuşbaşı şeklinde doğrayın. Derin bir kasede yumurta beyazı, nişasta ve tuzu kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kasenin içerisine tavukları ekleyip harmanlayın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Biberi ve ananasları ise küp küp doğrayın. Ayrı bir kapta elma sirkesi, su, ketçap ve esmer şekeri karıştırın. Bir tavada orta ateşte yağı ısıtın ve dinlendirdiğiniz tavukları soteleyin. Farklı bir tavada biberleri soteleyin. Biberler yumuşayınca taze zencefil rendesini, ananasları ve hazırladığınız sosu ilave edip karıştırın. Sos ısınınca içine sotelediğiniz tavuk parçalarını da ekleyip, karıştın. Tatlı ekşi soslu tavuk hazır, üzerine susam serperek servis edebilirsiniz.
|
|