| 
 
 
 | 
Tatlı Börek | 
  | 
beyazı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94394 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013 
1,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket baklavalık yufka
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay bardağı toz fıstık
 
1 çay bardağı erimiş tereyağı
 
200 gram kaymak
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
 
 
Kaymağın içine kıyılmış fıstık ve cevizi ekleyip karıştırın. Yufkaları da 3'er tanesini üst üste yerleştirip erimiş yağ sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Tüm tepsi dolunca bir miktar yağı kızdırıp üzerine gezdirin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbeti için süt ve şekeri bir kabın içinde kaynatıp ocaktan alın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp çektirin ve soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Tatlı Börek | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59088 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011 
1,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
350 g Yufka (Baklavalık)
 
270 g Sana (13.1/2 çorba kaşığı)
 
200 g çekilmiş Badem (2 bardak)
 
2 çorba kaşığı şeker (içine)
 
300 g Şeker (1.1/4 bardak)
 
300 g Su (1.1/4 bardak)
 
1 tatlı kaşığı Limon suyu
 
 
Bir tencereye; 300 g şeker (1.1/4 bardak), 300 g su (1.1/4 bardak) ve 1 tatlı kaşığı limon suyu koyunuz ve karıştırmak suretiyle şekeri su içinde erittikten sonra 14—15 dakika kadar kaynatarak yoğun bir şurup yapınız ve ılınmak üzere bir tarafa bırakınız.
 
Müteakiben içinde; 200 g çekilmiş badem (2 bardak) bulunan bir kaba 2 çorba kaşığı şeker koyarak birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız ve tatlının içerisinde kullanmak üzere bir iç yapınız. Diğer taraftan 300 g yufkanın her bir yaprağından aşağı yukarı 20 şer santim eninde uzun şeritler keserek, bunları üst üste istif ediniz. Bilâhare; istif etmiş olduğunuz hamurlardan teker teker alıp, bunların her iki taraflarını 270 g erimiş Sana (13.1/2 çorba kaşığı) ile yağladıktan sonra, uzun kenar boyunca, bir şerit hâlinde hazırlamış olduğunuz içten müsavi olarak bütün hamurlara yetebilecek şekilde döşeyiniz ve hamurları içleri etrafında döndürmek suretiyle sararak çubuk şekline sokunuz.
 
Müteakiben bu çubuklardan 1,5 - 2 santim uzunluğunda parçalar keserek, bunları yağlanmış bir tepsiye istif ediniz ve üzerlerine de geri kalan yağı döktükten sonra az ısıdaki fırında 60 dakika kadar pişmeye bırakınız.
 
60 dakika sonra; fırından çıkarttığınız böreklerin üstlerine, evvelce hazırlayıp ılınmaya bırakmış olduğunuz şurubu dökünüz ve soğuduktan sonra servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |