| 
 
 
 | 
Tatlı Börek (Baklava Yufkası) | 
  | 
Gülsün Aymaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72898 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012 
2,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet baklava yufkası
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı süt
 
1,5 çay bardağı şeker
 
2 paket vanilya
 
5 çorba kaşığı un
 
1 yumurta sarısı
 
 
Yumurta sarısı, süt, şeker ve unu iyice çırpın. Ocak üzerine koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Baklava yufkalarını 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Erimiş tereyağını üzerine sürüp, hazırladığınız muhallebiyi kaşıkla üzerine muska şeklinde katlayın. Fırın tepsisine dizin ve kalan tereyağını da üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çıkınca soğutup servis yapın.
  
 | 
Tatlı Börek (Baklava Yufkası) | 
  | 
memiş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109269 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2015 
2,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket baklavalık yufka
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay bardağı toz fıstık
 
1 çay bardağı erimiş tereyağı
 
200 gr. kaymak
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
 
Kaymağın içine kıyılmış fıstık ve cevizi ekleyip karıştırın. Üç adet yufkayı üst üste koyup erimiş yağ sürün, üzerine kaymaklı harcı yayın. Rulo halinde sarıp fırın tepsine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tüm tepsi dolunca üzerine kızdırılmış yağı gezdirin ve 200 derecedeki fırında pişirin. Süt ve şekeri kaynatın, fırından çıkan tatlının üzerine dökün.
  
 | 
Tatlı Börek (Baklava Yufkası) | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158051 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
12 adet baklava yufkası 
 
Muhallebi İçin:
 
5 su bardağı süt
 
3 adet yumurta sarısı
 
3 çorba kaşığı tam buğday unu
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
1/2 çorba kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 
Aralarına Sürmek İçin:
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
3-4 çorba kaşığı bal
 
Üzeri İçin:
 
1 çay bardağı file badem
 
 
Muhallebi için sütü kaynatmadan ısıtın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, un ve nişastayı karıştırın. Üzerine ılık sütü her seferinde 1 çorba kepçesi olacak şekilde döküp karıştırın ve tencereye alın. Ocağa oturtup, sürekli karıştırarak pürüzsüz bir hal alana dek pişirin. Ocaktan alıp, bal, zerdeçal ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Üzerini streç filmle kaplayıp, soğumaya bırakın. 2 2 adet baklava yufkasını üst üste yerleştirip, zeytinyağı sürün ve bal gezdirin. Üzerine 2 adet baklava yufkası yerleştirin. Zeytinyağı sürüp bal gezdirin. Baklava yufkası bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın kenarından 5-6 cm içeriden olacak şekilde muhallebiyi yayın. Dikkatlice rulo yapıp, üzerine file badem serpin. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın
 
 
Not: Tatlı böreği, dondurma ile birlikte ılık olarak da servis yapabilirsiniz. Çilekli dondurulmuş muhallebi için çilekleri kalıba dizmeden önce altını uygun ölçüde pişirme kağıdı ile kaplayarak, çilekleri yerleştirip, muhallebiyi dökerseniz donduğunda daha kolay çıkmasını sağlarsınız. Çilekli dondurulmuş muhallebiyi iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |