Kısa URL: https://ml.md/lc125172
Gönderme Tarihi: 09.May.2017
701 defa indirildi / yazdırıldı
5 dilim kuru ekmek
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Ekmeklerin kenarları alınır ve minik küpler şeklinde doğranır, bir kenara bırakılır. Büyük bir kase hafifçe ıslatılır. Ekmek dışında ki diğer malzemeler bir araya getirilir ve bir taşım pişirilir. Ateşten almadan hemen önce ekmekler atılır, karıştırılır. Islatılan kaseye dökülür, düzeltilir. Bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi günü ters çevirerek servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc151738
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020
263 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuru ekmek
3 çorba kaşığı tereyağı
Krema:
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı şeker
1 paket vanilya
Bayat ekmek robottan geçirerek toz haline getirilir. Üzerine eritilmiş tereyağı eklenir ve güzelce karıştırılır. Kalepçeli kalıba dökülüri kaşığın arkasıyla bastırılır. Krema malzemesi pişirilir ve ekmekli karışımın üzerine dökülür. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Etesi günü ikram edilir.