| 
 
 
 | 
Tas Kebabı (Malatya) | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171042 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2023 
542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
1 kg yağsız kuşbaşı et
 
3 çorba kâsesi pirinç
 
½ kg arpacık soğan
 
2 adet çubuk tarçın (sadece merkezde)
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Et, tuz, bir kaşık tereyağı, karabiber, tarçın, soyulup yıkanmış arpacık soğanı ve salçayı birlikte harmanlayın.
 
Ortasına kalaylı bakır tas basın. Yemeğin pişeceği tavanın ortasına ters çevirerek yerleştirin.
 
Tasın üzerine bir ağırlık koyun.
 
Tas seviyesinde su ilave ederek önce harlı, sonra kısık ateşte 2-3 saat pişirin.
 
Gerekirse sıcak su ilave edilebilirsiniz.
 
Ayrı bir tavada yağı eritin. Kalan salça ile karıştırın. Tasın çevresindeki suya ilave edin.
 
Kaynayan suya ıslatılmış ve yıkanmış pirinç ekleyin. 
 
Tencerenin kapağını kapatarak pilav gibi pişirin. Demlenmeye bırakın.
 
Tası çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Bakır tas yok ise ısıya dayanıklı cam kap kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
Tas Kebabı (Malatya) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53951 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010 
2,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. yağsız kuşbaşı et
 
750 gr. pirinç
 
1/2 kg. arpacık soğan
 
1-2 adet çubuk tarçın
 
Karabiber
 
Tuz
 
4 Kaşık tereyağı
 
2 kaşık salça                                     
 
 
Et; tuz, bir kaşık tereyağı, karabiber tarçın, soyularak hazırlanmış arpacık soğanla birlikte harmanlanır. Bakır bir tasa basılır. Tavanın ortasına tasın içindeki et  çevrilir. Tasın  üzerine  bir ağırlık konur, üzerine geçecek kadar su ilâve edilerek kısık ateşte, et pişinceye kadar (tahminen 2-3 saat) pişirme işlemine devam edilir. Kalan et suyu kepçe ile başka bir kaba alınır. Tas yerinden oynatılmaz. Tasın olduğu tavada yağ eritilir, salça ile birkaç karıştırılır. Et suyu ilâve edilir. Kaynayan et suyuna tuz ve ayıklanmış, yıkanmış yarım saat tuzlu suda bekletilmiş pirinç süzülerek salınır. Kapağı kapatılarak pilav gibi pişirilir, demlendirilir. Tas çıkarılır. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
Not: Tas yerine borcamın kek kalıbı da kullanılabilir.
  
 | 
Tas Kebabı (Malatya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32155 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008 
2,584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Kıyma ete karabiber ve tuz katılarak karıştırılır ve bir tasa el ile basılır. Sonra ayrı bir tavada yağ eritilir ve salça ile yakılır. Üzerine azıcık su eklenir. Kıyma konulmuş tas bunun içine ağzı üstü kapatılır. Tasın üzerine de bir taş ağırlık olarak konur. Ateş üzerine konulan bu tavada 10-15 dk. bekletilir. Yemek kaynar. Tasın çevresine içine karabiber katılmış bulgur dökülür. Bu piştikten sonra tavadaki tasın üzerindeki taş kaldırılır, pilavla beraber tas kebabı servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |