| 
 
 
 | 
Tarhunlu Mercimek Çorbası | 
  | 
fenomen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2012 
Mesajlar: 32 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82289 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2012 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
Yarım su bardağı pirinç
 
8 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tarhun
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
 
Mercimek ve pirinç yıkanır. Üzerine su konur, şeklini kaybedene kadar haşlanır. Başka bir tavada tereyağı, salça kızartılır, tarhun, karabiber ve tuz eklenir. Kaynayan çorbaya katılır. Bir taşım daha pişirilir.
  
 | 
Tarhunlu Mercimek Çorbası | 
  | 
sami er 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2019 
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144144 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2019 
837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 kahve fincanı tel şehriye
 
6 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun otu
 
1 su bardağı yoğurt
 
 
Önce mercimeği yıkayıp, süzün ve 3 su bardağı suyla haşlanmaya bırakın. En geç 30-35 dakika sonra mercimek pişip, yumuşadığında üzerine tereyağı ile kalan 3 su bardağı suyu da ekleyip, kaynamaya bırakın.
 
Çorbanın suyu kaynamaya başladığında içine şehriyeyi ekleyin ve 8-10 dakika kadar pişirin. Bu arada varsa tarhunu yoksa naneyi ekleyip, ocağın altını söndürün.
 
Küçük bir kasede çırptığınız yoğurdu sıcak çorbaya aktarırken sürekli karıştırın. Sıcak olarak da servise sunun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |