|
|
|
Tarhun Çorbası |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177624
Gönderme Tarihi: 05.May.2024
376 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr kemikli kuzu eti
6-7 su bardağı et suyu
3 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet taze tarhun otu veya kuru tarhun
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Öncelikle kemikli kuzu etini bir tencerede kendi yağında mühürleyin. Sonra 6-7 bardak su, tuz, karabiber ve 1 adet defne yaprağı ekleyip, pişirin. Yaklaşık 1 saat kadar sonra haşlanan etlerin suyunu süzüp, kenara alın. Etleri didikleyerek ayrı bir tabağa alın. Ayrı bir kasede süzme yoğurt, un, ve yumurtayı çırpın. Derin bir tencereye et suyunu alın ve kaynatın. Yoğurtlu terbiyeye et suyundan bir kepçe kadar ilave ederek ısıyı eşitleyin. Sürekli çırparak terbiyeyi tencereye ekleyin. Didiklenmiş etleri ilave edin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Kuru veya taze tarhun otunu ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Bir iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Üzeri için zeytinyağını kızdırıp, kuru tarhun ve bir kaç parça et ekleyip çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.

|
Tarhun Çorbası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3869 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc186095
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2025
10 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
5 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
1 yemek kaşığı ince bulgur (isteğe bağlı pirinç de kullanılabilir)
1 çay kaşığı kuru tarhun (taze tarhun varsa 1 dal)
1 çay kaşığı tuz
İsteğe göre karabiber ve kırmızı pul biber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Bir tutam tarhun otu
Tereyağını tencerede eritin, unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.
Kavrulan una azar azar sıcak tavuk suyunu ekleyerek karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı unu çırpın. Karışıma tencereden bir kepçe sıcak su ekleyerek ılıştırın.
Yoğurtlu karışımı azar azar tencereye dökün. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Bulguru, tarhunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Bulgurlar yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, nane ve biraz tarhun ekleyin. Kızarınca çorbanın üzerine gezdirin.
Tüm aromaların oturması için çorbayı birkaç dakika dinlendirin.

|
|
Tarhun Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|