|
|
TARHUN ÇORBASI (KONYA) |
|
mücavir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24925
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008
2,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
500 gr. kemikli kuzu eti,
2,5 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süzme yoğurt,
1 yumurta,
6 su bardağı su,
1 çorba kaşığı kuru tarhun,
tuz.
Eti üzerini kapatacak kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişince etin suyunu ayırın. Eti didikleyin. Yumurta, un, ve yoğurdu 1 bardak et suyuyla çırparak kanştırın. Etin suyu 6 bardaktan az ise su ekleyin. İçine yoğurtlu karışımı yedirin. Didilmiş etleri katın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaştırın. Tarhunu ekleyip, tuzumu ayarlayarak karıştırın ve ateşten alın.
|
Tarhunlu Çorba (Konya) |
|
Fadik Kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc73861
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuzu gerdan
1 kase süzme yoğurt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kuru tarhun
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre et suyu
Öncelikle gerdan eti haşlanır, kemiğinden ayrılarak didiklenir. Tencereye yoğurt, yumurta, un ve 1 su bardağı kadar su konur ve pürüz kalmayana kadar çırpılır. Sonra et ve et suyu katılır. Orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Tarhun ilave edilir. Kısa süre sonra ateşten alınır. Yoğurdun kesilmemesi için tuz en son eklenir.
|
|
TARHUN ÇORBASI (KONYA) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|