| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tarhanalı Tavuk | 
 
  | 
uzun yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149672 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2020 
710 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
1 şişe maden suyu
 
1 yumurta
 
4 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı buğday nişastası
 
2 çorba kaşığı tarhana
 
2 tavuk göğüs eti
 
Toz tarhana
 
 
Un, buğday nişastası ve yumurta maden suyuyla çırpılır.
 
Karışıma tarhana eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
 
Tavuk göğsü ince ince doğranır.
 
Tavuklar önce hazırlanan karışıma, ardından toz tarhanaya batırılır.
 
Kızgın yağda kızartılan tavuklar servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
Tarhanalı Tavuk | 
 
  | 
hayat usta 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125279 
Gönderme Tarihi: 13.May.2017 
1,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet tavuk göğüs fileto
 
1 kase yoğurt
 
4 yemek kaşığı toz tarhana
 
1 çay kaşığı tuz-taze çekilmiş karabiber
 
1 çay bardağı toz tarhana
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı tuz-taze çekilmiş karabiber
 
1 çay bardağı Kaşar peyniri (minik küpler halinde doğranmış)
 
2 tutam taze kekik
 
50 gram yağ
 
 
Tavuk filetolar, yoğurt, tuz ve karabiberle karıştırılır. Marine olması için en az 1 saat bekletilir. Ardından tavuklar önce yağa sonra toz tarhanaya bulanır. Teflon tava ısıtılır, içine bir miktar yağ konur ve tarhanaya bulanmış tavuklar pişirilir.
 
Sos için, tarhana ile salçalar su ile eritilir, tuz ve karabiberle tatlandırılıp, karıştırılarak pişirilir. Pişen tavuklar, servis tabağına alınır üzerine peynir serpilip, tarhana sosu gezdirilir. Tarhanalı tavuğun, üstüne kekik dalı yerleştirilir ve sebzeli tart eşliğinde sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tarhanalı Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |