Kısa URL: https://ml.md/lc159501
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021
303 defa indirildi / yazdırıldı
Tarhananın başlıca öğesi olan buğday ilk önce öğütülüp kabuğundan ayrıldıktan sonra odun ateşinde kaynatılıyor. Bez çuvallar içinde bekletilen yoğurt, çörek otu ve dağ kekiği eklenen kaynamış buğday daha sonra küçük bezeler halinde evlerin damları ve açık alanlara serilerek kurutulmaya bırakılıyor.
Tarhanın Hazırlanışı:
5 Kg Dövme
10 kg. Ekşi Yogurt
1 Tabak Un
Dövme iyice pişirilir. Biraz soguduktan sonra yoğurtla karıştırılıp iyice ezinceye kadar yorulur. Un ilave edilerek, özdeşleşmesi sağlanır. 2 gün bekletilir. 2 gün sonra güneşte sergi üzerine serilerek kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra bez torbalarda saklanır.