|
Tarhana Sos |
 |
nevzat yeniay
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc89766
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı acılı tarhana
1 kahve fincanı su
1 diş sarımsak
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Sarımsak ince kıyılır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine rende domates, su, tuz ve tarhana eklenir. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir.
|
|
 |
buzgibi
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.01.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc139676
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2019
697 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 g toz tarhana
1 lt Tavuk suyu
100 g sıkma Tarhana
10 g Acı Biber Salçası
100 g Tereyağı
Tarhanayı bir gün önceden tavuk suyunda ıslat.
Tereyağ hariç tüm malzemeyi blenderdan geçir.
Karışımı bir tencereye alıp yaklaşık 15 dakika çırparak pişir.
Tereyağını ekleyip karıştır.
|
Tarhana Sosu |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157269
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2021
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım domates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tarhana
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
Sıvı yağda küp doğranmış domates, kuru soğan ve çarliston biberleri 10 dakika kavurun. Salçayı ilave edin ve 3-4 dakika kavurun. Suyu koyun ve kaynayınca, tarhanaları ilave edin. Karıştırarak sos koyulaşıp, tarhana pişene kadar kaynatın. Kuru nane serpin.
Not: Et yemeklerinde kullanılabilir.
|
|