Kısa URL: https://ml.md/lc88337
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
3,545 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
200 g kalkan balığı fileto
100 g kemiksiz kalkan balığı fileto
70 ml krema
½ çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
70 g tarhana
limonlu dip sos
Kalkan balığının 200 gramlık olanını yarım cm eninde, 8 cm uzunluğunda dilimleyin ve buzdolabında bekletin. Kalan diğer kalkan balığını krema, tuz ve karabiberle robotta çektirip püre edin. Dilimlenmiş kalkan balıklarını bu karışıma bulayın.
Daha sonra tarhanaya bulayın. Kızgın yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartın. Kağıt havlular üzerine aktarın, sonra limonlu dip sos ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc185577
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2025
2 defa indirildi / yazdırıldı
220 gram kalkan balığı filetosu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 bağ endiv
Tuz
Karabiber
Yarım bağ taze fesleğen
2’şer dal tarhun otu ve kişniş
1 su bardağı krema
Yarım çay kaşığı safran
1 su bardağı kuru tarhana
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Zeytinyağını bir kaba alıp üzerine limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip kalkan filetolarını 10 dakika marine edin.
Kıyılmış endiv, fesleğen, tarhun ve kişnişi karıştırıp hazırladığınız salatayı servis tabaklarına paylaştırın.
Kremayla safranı karıştırıp sos bardaklarına koyun ve tabakların kenarına yerleştirin.
Kalkan filetolarını marineden çıkarıp kuru tarhanaya buladıktan sonra kızartın.
Tabağa yerleştirip sıcak olarak servis yapın.