|
Tarhana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156696
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ev tarhanası
1 yemek kaşığı nane
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Tuz
Tencereye nane, salça, diğer baharatlar ve sıvı yağı alalım.
Tarhanaları ekleyip topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.
Dilerseniz tarifinize tereyağı ekleyebilirsiniz.
Suyu az az ekleyelim ve çırpma işlemine devam edelim. Tel çırpıcıyla bu işlemi yapabilirsiniz.
Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirelim.
Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157459
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 çorba kaşığı tepeleme tarhana
150 gram kıyma veya kavurma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı soğuk su
Tuz
Karabiber
Nane
Kıymayı sıvı yağda soteleyin. 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde 2 su bardağı su ve tarhanayı iyice karıştırın ve tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayıp koyulaşana dek pişirin. Karabiber ve nane serpip, sıcak olarak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161129
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
İlk olarak tarhanayı geniş bir kaba dökün.
Nane ve suyu içerisine dökün ve çırpın.
Tarhana yumuşayana kadar çırparak, 15 dakika da dinlendirin.
Diğer tarafta tencerenin içerisine sıvıyağı ve tereyağı koyarak eritin. Sarımsak ve salçayı da ekleyerek karıştırın.
Tarhanayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine 5 su bardağı su ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
Not: Tarhana, Tansiyonu düşüren etkisi vardır. Şeker hastalığına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Kemikleri kuvvetlendirir. Yorgunluk ve halsizliği alır.
|
Tarhana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164980
Gönderme Tarihi: 21.May.2022
130 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
Nane
Tuz
Toz tarhanayı 1 su bardağı su ile karıştırın.
Tereyağını tencerede eritin.
Ardından salçayı ilave edip karıştırın.
Tuz, nane ve dilerseniz baharat da ekleyin.
Üzerine suda ıslattığınız tarhanayı ekleyip karıştırın.
Daha sonra 5 su bardağı suyu ilave edip çorbanızı kaynayana kadar karıştırın.
Çorbanız kaynayınca kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın.
Sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.07.2022
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167200
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2022
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
5 yemek kaşığı toz tarhana
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane
Tarhananın üzerine sıcak et ya da tavuk suyu ekleyip karıştırın ve yumuşaması için bir kenara ayırın. Çorba tenceresinde sıvıyağı kızdırın ve ezilmiş sarımsağı kavurun. Üzerine salçayı ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Baharatları da tencereye alın. Kavrulan salçaya tarhanayı ilave edin. Kalan suyu da tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynayan çorbayı 5 dakika daha karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170485
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 2 Tatlı Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Kekik 1 Tatlı Kaşığı
Acı Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Dana Kıyma 0.15 Kilogram
Sarımsak 2 Diş
Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
Domates Rendesi 1 Adet
Tarhana 4 Çorba Kaşığı
1 çay bardağı suda tarhana 10-15 dakika bekletilir. Daha sonra yağ, kıyma, baharatlar, salça ve sarımsak tencerede 1 dakika kavurulur suda bekletilen tarhana eklenir. 3 subardağı su konularak 15-20 dakika kaynatılarak pişirilir. Küçük bir tavada bir kaşık yağ ve kırmızı biber kavrulup üzerine dökülerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170607
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı toz tarhana
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Rendelenmiş bir adet sarımsak
Küçük bir tencereye sarımsağı ve tereyağını atın karıştırın.
Ardından toz tarhanayı ekleyin. 5 dakika kavurun.
Domates salçası ve baharatları da ilave edip bir iki dakika kavurun.
Suyu ekleyip karıştırarak 20 -30 dakika daha kaynamasını sağlayın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171539
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
446 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
5 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
Tarhanayı ıslatmak için ayrıca su
Tarhanayı bir kasenin içine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve karıştırın,
Bu sırada tereyağını bir tencerede eritin,
İçine toz biberi ekleyip karıştırın,
Önce suyu, ardından da tarhanayı ekleyin,
Sürekli karıştırarak kıvamını bulana kadar pişirin,
Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp karıştırarak 1-2 dk. daha pişirin,
Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175643
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2023
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 ya da 1 buçuk yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
1 tutam nane
Sarımsak
Kırmızı pul biber
Tuz
İsteğe bağlı karabiber
Derin bir tencerenin içine tarhanayla birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağ, salça, dövülmüş sarımsak, nane, istediğiniz baharatları ekleyip karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz tarhananın üzerine 6 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayan tarhana çorbanızı birkaç dakika daha beklettikten servis edebilirsiniz.
Not: Tarhana çorbasının yapımı çok kolay gibi görünse de dikkat isteyen bir yemektir. Çünkü tarhananın yerken ağıza pütürlü bir şekilde gelmesi hem rahatsız edicidir hem de damakta kötü tat bırakmaktadır. Pürüzsüz ve enfes bir tarhana çorbası yapmak için tarifte ilettiğimiz tarhanayı kavururken ve suyu ekledikten sonra kısık ateşte ve sürekli karıştırmalısınız. Daha sonra mikser yardımıyla da iyice çırpabilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177290
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı toz tarhana
2 su bardağı ılık su
3 su bardağı tavuk veya et suyu
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın salçayı ekleyip, kavurun. Su ve et sularını ilave edin. 1 su bardağı tarhanayı tencereye alın. Karıştırdıktan sonra tarhana eriyinceye kadar 15-20 dakika dinlendirin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179111
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
126 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş ezilmiş sarımsak
Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesi içerisine dökün.
Üzerine toz nane ve oda sıcaklığında iki su bardağı suyu ekleyin.
Tarhana yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin.
Tarhana yumuşayana kadar geniş bir tencereye sıvıyağı ve tereyağını ekleyin ve orta ateşte eritmeye başlayın.
Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurun.
Yumuşamış olan tarhana karışımını ekleyip üzerine tuzu ilave edin ve karıştırın.
Beş su bardağı suyu tencereye dökün.
Ara ara karıştırarak çorba koyulaşana kadar pişirin.
Çorbayı sıcakken servis etmeniz tavsiye edilir.
Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketmek istediğinizde üzerine su ilave etmeniz önerilir.
|
|