|
Tarhana Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123601
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
995 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kıyma 100 gr
Tarhana 200 gr
Salça 20 gr
Tereyağı 20 gr
Et Suyu 1,2 Lt
Tuz
Baharatlar
Tarhanayı et suyu ile karıştırın (300 ml). Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı koyun. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 13 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine kıyma ve salça koyun karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basıp çok fonksiyonlu pişiricinin içine et suyunu (900 ml) dökün, tuz ile baharat ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce kapağı açıp tarhanayı ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Tarhana Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153481
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2020
986 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı tarhana
8 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 yemek kaşığı kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
Tencereye yağ ve salça alınır, bir süre kavrulur, kırmızı pul biber ilave edilir.
Üzerine soğuk su ve tavuk suyu eklenir, bir süre karıştırılır.
Tarhana eklenir, tahta kaşıkla aralıksız karıştırılır.
Kaynayınca tuz ve rendelenmiş sarımsak ilave edilir. Çorbanın kıvamına bakılır, gerekirse biraz daha kaynar su eklenir.
En son kuru nane eklenir, bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatılır.
Ateş kapatılır, bir süre dinlendirilip servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
lezzet sektörü
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133006
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018
760 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tarhana
1 tutam tuz
1 tutam pul biber
Su
Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. İçine tarhanayı döküp orta ateşte birkaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra yaklaşık 1,5 litre su döküp çırpıyoruz. Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına alıp üzerine pul biber serpip servis yapıyoruz.
|
Tarhana Çorbası |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc140126
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
664 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 yemek kaşığı toz Tarhana
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144490
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
585 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram tereyağı
Tuz
Nane
Tarhanayı 1 bardak suda 1 saat bekletin. Tencerede yağ, nane ve salçayı hafifçe karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı suyu ve ezilmiş tarhanayı ilave edin. Tuzu da ekledikten sonra topaklanmaması için devamlı karıştırın. Kaynayınca karıştırmayı bırakın ve 5 dakika daha kaynatın.
|
Tarhana Çorbası |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148874
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2020
515 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı tarhana
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ yemek kaşığı biber salçası
¼ yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz
Geniş bir tencereye zeytinyağını ve salçaları alın.
Ayrı bir kapta tarhanayı su ile çırpın.
Salçalı sosun üzerine baharatları ekleyin.
Tarhanalı suyu da tencereye ekleyin ve katılaşmaya başlayana kadar karıştırın.
Çorba katılaşmaya başlayınca tuzunu ekleyin.
1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip çorbanın içerisinde eriyene kadar karıştırın.
Çorbanız hazır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Denememe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc153043
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 su bardağı toz tarhana
7,5 su bardağı sıcak et suyu / 1 adet et su tablet ile hazırlanmış
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 su bardağı toz tarhanayı 1,5 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırıp yumuşaması için bekletin ardından 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip 2- 3 dakika kadar kavurun.
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin.
Kalan 6 su bardağı sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
Son olarak, kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Not: Evinizde hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171539
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
446 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
5 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
Tarhanayı ıslatmak için ayrıca su
Tarhanayı bir kasenin içine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve karıştırın,
Bu sırada tereyağını bir tencerede eritin,
İçine toz biberi ekleyip karıştırın,
Önce suyu, ardından da tarhanayı ekleyin,
Sürekli karıştırarak kıvamını bulana kadar pişirin,
Kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp karıştırarak 1-2 dk. daha pişirin,
Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Eti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2021
Mesajlar: 30 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc155381
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı tarhana
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ yemek kaşığı biber salçası
¼ yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz
Geniş bir tencereye zeytinyağını ve salçaları alın.
Ayrı bir kapta tarhanayı su ile çırpın.
Salçalı sosun üzerine baharatları ekleyin.
Tarhanalı suyu da tencereye ekleyin ve katılaşmaya başlayana kadar karıştırın.
Çorba katılaşmaya başlayınca tuzunu ekleyin.
1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip çorbanın içerisinde eriyene kadar karıştırın.
Çorbanız hazır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170607
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı toz tarhana
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Rendelenmiş bir adet sarımsak
Küçük bir tencereye sarımsağı ve tereyağını atın karıştırın.
Ardından toz tarhanayı ekleyin. 5 dakika kavurun.
Domates salçası ve baharatları da ilave edip bir iki dakika kavurun.
Suyu ekleyip karıştırarak 20 -30 dakika daha kaynamasını sağlayın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157459
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 çorba kaşığı tepeleme tarhana
150 gram kıyma veya kavurma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı soğuk su
Tuz
Karabiber
Nane
Kıymayı sıvı yağda soteleyin. 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde 2 su bardağı su ve tarhanayı iyice karıştırın ve tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayıp koyulaşana dek pişirin. Karabiber ve nane serpip, sıcak olarak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156696
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ev tarhanası
1 yemek kaşığı nane
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Tuz
Tencereye nane, salça, diğer baharatlar ve sıvı yağı alalım.
Tarhanaları ekleyip topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.
Dilerseniz tarifinize tereyağı ekleyebilirsiniz.
Suyu az az ekleyelim ve çırpma işlemine devam edelim. Tel çırpıcıyla bu işlemi yapabilirsiniz.
Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirelim.
Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152014
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı toz tarhana
1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161129
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2021
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
İlk olarak tarhanayı geniş bir kaba dökün.
Nane ve suyu içerisine dökün ve çırpın.
Tarhana yumuşayana kadar çırparak, 15 dakika da dinlendirin.
Diğer tarafta tencerenin içerisine sıvıyağı ve tereyağı koyarak eritin. Sarımsak ve salçayı da ekleyerek karıştırın.
Tarhanayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine 5 su bardağı su ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
Not: Tarhana, Tansiyonu düşüren etkisi vardır. Şeker hastalığına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Kemikleri kuvvetlendirir. Yorgunluk ve halsizliği alır.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170485
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 2 Tatlı Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Kekik 1 Tatlı Kaşığı
Acı Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Dana Kıyma 0.15 Kilogram
Sarımsak 2 Diş
Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
Domates Rendesi 1 Adet
Tarhana 4 Çorba Kaşığı
1 çay bardağı suda tarhana 10-15 dakika bekletilir. Daha sonra yağ, kıyma, baharatlar, salça ve sarımsak tencerede 1 dakika kavurulur suda bekletilen tarhana eklenir. 3 subardağı su konularak 15-20 dakika kaynatılarak pişirilir. Küçük bir tavada bir kaşık yağ ve kırmızı biber kavrulup üzerine dökülerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167200
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2022
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
5 yemek kaşığı toz tarhana
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane
Tarhananın üzerine sıcak et ya da tavuk suyu ekleyip karıştırın ve yumuşaması için bir kenara ayırın. Çorba tenceresinde sıvıyağı kızdırın ve ezilmiş sarımsağı kavurun. Üzerine salçayı ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Baharatları da tencereye alın. Kavrulan salçaya tarhanayı ilave edin. Kalan suyu da tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynayan çorbayı 5 dakika daha karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162807
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2022
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
10 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
1 su bardağı tarhana
1 lüle kaymak ya da kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim ekmek
Tarhanayı akşamdan ıslat. Çorba tenceresinde ılık et suyuyla karıştırarak çiğ kokusu gidene kadar pişir. Kâseye alınca kaymağı veya rendelenmiş kaşar peynirini koy.
Tereyağda kızartılmış fındık büyüklüğünde ekmekle birlikte sofraya al.
Sade suyla pişirildiğinde çorbaya iki diş sarımsak dövülerek konur. Kaymak konmaz, peynir konur. Yüzüne kızdırılmış biberli yağ veya kıymalı yağ gezdirilir.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175643
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2023
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 ya da 1 buçuk yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
1 tutam nane
Sarımsak
Kırmızı pul biber
Tuz
İsteğe bağlı karabiber
Derin bir tencerenin içine tarhanayla birlikte 2 yemek kaşığı sıvı yağ, salça, dövülmüş sarımsak, nane, istediğiniz baharatları ekleyip karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz tarhananın üzerine 6 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayan tarhana çorbanızı birkaç dakika daha beklettikten servis edebilirsiniz.
Not: Tarhana çorbasının yapımı çok kolay gibi görünse de dikkat isteyen bir yemektir. Çünkü tarhananın yerken ağıza pütürlü bir şekilde gelmesi hem rahatsız edicidir hem de damakta kötü tat bırakmaktadır. Pürüzsüz ve enfes bir tarhana çorbası yapmak için tarifte ilettiğimiz tarhanayı kavururken ve suyu ekledikten sonra kısık ateşte ve sürekli karıştırmalısınız. Daha sonra mikser yardımıyla da iyice çırpabilirsiniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163417
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177290
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı toz tarhana
2 su bardağı ılık su
3 su bardağı tavuk veya et suyu
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın salçayı ekleyip, kavurun. Su ve et sularını ilave edin. 1 su bardağı tarhanayı tencereye alın. Karıştırdıktan sonra tarhana eriyinceye kadar 15-20 dakika dinlendirin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|