Kısa URL: https://ml.md/lc18210
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2007
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
Gerekli malzeme:
1 paket Knorr Tarhana Çorbası
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı margarin
100 gr kıyma
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni
Sos için:
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Margarini tencerede kızdırın. Kıymayı ekleyip kavurun. Su, Knorr Tarhana Çorbası ve Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi ilave edip karıştırın. Kaynayınca 10 dakika orta ateşte pişirin. Sos için, margarini kızdırın. Nane ve pulbiberi ilave edip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Kaselere alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kısa URL: https://ml.md/lc112044
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2015
1,268 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr tarhana
2 adet Knorr Et Bulyon
8 su bardağı su
200 gr dana kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr taze fasulye
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Tencerede zeytinyağı ile soğanı ve sarımsağı kavurduktan sonra fasulyeleri ilave edin.
Kıymayı ilave edin ve rengi değişince pul biberi ekleyin.
6 bardak soğuk suyu kavurduğunuz kıyma ve fasulyelerin içine ilave ettikten sonra Knorr Et Bulyonları ekleyin.
2 bardak ılık suyun içerisine 150 gr tarhanayı ekleyin ve yoğun bir sıvı kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Son olarak hazırladığınız tarhana karışımını, kıymalı karışıma ekleyip kaynayana kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın.
20 dakika kısık ateşte pişirdiğiniz çorbanızı nane ekleyerek servis edebilirsiniz.