Kısa URL: https://ml.md/lc183291
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2025
42 defa indirildi / yazdırıldı
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 kâse tarhana
2 lt su
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tarhana bir gün önceden sıcak su içerisinde ıslatılır.
Suyu süzdürüldükten sonra iki litre sıcak su ile pişirilir.
Yarım saat kaynadıktan sonra et suyu ve tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Özleşene kadar kaynaması sağlanır.
Özleştikten sonra bir tavada sıvı yağ, kuru nane ve pul biberle sos yapılıp çorbanın üzerine dökülür ve servis yapılır.
1 sürahi su
1 yemek tabağı hazırlanmış tarhana
Yag
Salça
Nane
Biber
İstege baglı sarımsak
Suya tarhana katılır ve kaynatılır. Piştikten sonra sosu için yağ, salça, nane ve biber tavaya konulur. Ateşte yakılır. Tencereye dökülür. İstege bağlı olarak ezilerek sarımsak katılır.