Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Tarhana Çorbası (Kıbrıs) (3 adet - 92,846 defa bakıldı)

Tarhana Çorbası (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tarhana Çorbası (Kıbrıs)

hürmüz pak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2017
Mesajlar: 27
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130641
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2017
1,048 defa indirildi / yazdırıldı




https://gurmekibris.com

250 gram kuru tarhana (Kuru tarhana tarifine bakınız)
4 bardak su
100 gram hellim, küp şeklinde doğranmış
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Ağız tadına göre tuz
1 çay kaşığı margarin
1/2 küp tavuk veya sebe suyu (bulyon)

Pişirmeden önce, orta boy bir tencereye tarhanayı suya koyup bir gece veya 1 – 2 saat bekletin. Bekletilen tarhanayı, olduğu şekilde orta ateşe koyup 15 dakika karıştırarak kaynatın. Eğer kıvamı koyu ise kaynamış su ilave edin. Diğer yandan hellimi bir tavada yağla kızartın. Hellimleri pişen tarhanaya dökün. Üzerine tuz, margarin ve tavuk veya sebze bulyonu koyup karıştırın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.



Tarhana Çorbası (Kıbrıs)

abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc120809
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,439 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

1 orta boy kase tarhana peksimedi
½ su bardağı zeytinyağı
3 litre su
Tuz
Taze kişniş
Hellim kıtırları

Tarhana peksimetlerini 12 saat önceden ıslatın. Islattığınız tarhanalar su içinde çözülecek ve yumuşayacaktır. Su içinde çözülen tarhanayı ateş üzerine koyarak devamlı karıştırın. Tuz ekleyip koyulaşana kadar kaynamasını bekleyin. Ayrı bir tavada isteğe göre, zeytinyağını ısıtıp kişniş koyarak kaynayan tarhananın üzerine ilave edin ve hellim kıtırları ile servis edin.



Tarhana Çorbası (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106177
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015
2,695 defa indirildi / yazdırıldı




KKTC'de İmgesel Yemekler
Doğu Akdeniz Üniversitesi


Hellim peyniri
Kurutulmamış tarhana
Yağ
Su

Öncelikle tencerenin içine yağ konularak, yağın iyice ısınması beklenir.
Dsteğe bağlı olarak miktarı değisen hellim peyniri, küçük parçalar halinde kesilir. Parçalara bölünen peynir daha sonra, ısınan yağda kavrulmak üzere tencereye konulur. Hellim peynirleri pembe bir renk alana kadar kavrulur.
Kavururken karartmamaya dikkat etmek gerekir. Bunun için de sürekli karıstırılmalıdır. Hellim peyniri pembe rengi aldıktan sonra, üstüne tencerenin yarısına gelecek sekilde su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra tarhana içine katılır ve yaklasık on, on iki dakika sonra hellimli tarhana çorbası hazır hale gelmiş olur.

Not: KKTC’nin tamamında bilinen bu çorba, Kıbrıs halkı tarafından her zaman sevilerek yapılmaktadır. Özellikle kış mevsiminde daha çok tercih edilmektedir.
Çorba yapılırken kullanılan tarhana kurutulmuş tarhana değil, yaş tarhanadır. Özelliği buradan gelmektedir. Tadı, kurutulmuş tarhanadan biraz farklıdır. Yapımında bulgur, yoğurt, nane, tuz ve sarımsak bulunan tarhana, güneste kurutularak yapılabileceği gibi; pisirdikten sonra buzdolabına konularak yaş tarhana olarak da kullanılabilir.








Tarhana Çorbası (Kıbrıs) Tarifleri Hatay Yemekleri



(3 adet Tarhana Çorbası (Kıbrıs) 92,846 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort