Kısa URL: https://ml.md/lc48275
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
2,400 defa indirildi / yazdırıldı
Yapılışı;
Un, ayran suyu ile hamur haline getirilir. Yaygıya serilerek güneşte kurutulur. Elle oyularak elekten geçirilir. İyice kurutulduktan sonra muhafaza edilmek üzere kaplara konur.
Pişirilmesi;
Tencere içine yeterli ölçüde su ve tarhana konur. Su kaynayıncaya kadar karıştırılarak dibinin tutması önlenir. Arzuya göre patates, soğan, mercimek ilave edilerek sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc143987
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019
473 defa indirildi / yazdırıldı
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
6 yemek kaşığı kuru tarhana
1 kahve fincanı
Yeşil Mercimek
1 kase sızgıç veya kıyma
1 yemek kaşığı salça
Pul Biber
Nane
Su
3 diş sarımsak
Tuz
Tarhana 2 saat önceden ıslatılır.
Yeşil mercimek haşlanıp suyu süzülür.
1 kaşık yağla tencerede kıyma veya sızgıç kavrulur.
İçine salça, su ve ıslattığımız tarhana ilave edilir.
İçerisine ince kıyılmış sarımsak ile haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir.
Kaynarken tuz, pul biber ve nane ilave edilir.
Not: Bazıları tarhana çorbasının üzerine biraz küpecik peyniri ve yağda kızarmış küçük kare ekmek parçaları koyarak yerler.